IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До два месеца Дянков решава дали шефът на НАП остава на поста си

Текат митнически проверки в няколко фирми, занимаващи се с търговия с горива, сред които и „Лукойл”

11:07 | 08.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
До два месеца Дянков решава дали шефът на НАП остава на поста си

До 1-2 месеца ще се знае дали изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП)  Красимир Стефанов ще остане на поста си, каза министърът на финансите Симеон Дянков пред БиТиВи.

Дянков посочи, че засега данъчните се справят с изпълнението на заложените приходи, но не и с измамите по ДДС. Финансовият министър поясни, че вероятната причина е не толкова в „мързела“, колкото във възможността за наличие на корупционни практики.

"Най-големите проблеми са в дирекциите по контрол в София-град”, каза още Дянков. И подчерта, че на много места в страната няма очакваната събираемост на приходи. Отличник на този етап е териториалната дирекция във Велико Търново, което е надделяло при решението му тамошният шеф да бъде назначен за зам. директор на агенцията.

Министърът съобщи също, че властта вече е разрешила проблема с фиктивното прехвърляне на задлъжнели фирми на безработни, които не могат да покрият дълговете. Това е станало с одобреното предложение собствеността на дадено предприятие да не се сменя, ако то дължи пари на държавата.

Текат митнически проверки в няколко фирми, занимаващи се с търговия с горива, сред които е и "Луойл", обяви още финансовият министър. Сред обектите на ревизиите е и евентуалният фиктивен износ на горива. Резултатите ще бъдат налице до месец.

В началото на годината КЗК започна секторен анализ на пазара на течни горива и се очаква до един месец проверката да приключи, съобщи председателят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Петко Николов вчера. Проверката бе образувана след сигнал на бившия министър на транспорта Александър Цветков за картелно споразумение в бранша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още