IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светлана Ангелова се отказа да оглави Националния осигурителен институт

В ГЕРБ очакват нови номинации за управител на НОИ, за да се борят поне трима кандидати, съобщи депутатът Красимир Велчев

10:45 | 14.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Светлана Ангелова се отказа да оглави Националния осигурителен институт

Депутатът Светлана Ангелова оттегли кандидатурата си за управител на Националния осигурителен институт (НОИ). Това стана късно снощи на заседанието на изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Като причина за отвода си Ангелова е изтъкнала необходимостта да не отслабва работата на социалната комисия в парламента. Тя бе номинирана за поста ден преди това от парламентарната група на ГЕРБ.

За поста управител на НОИ се обсъжда и кандидатурата на бившия заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бисер Петков, предложен от финансовия министър Симеон Дянков.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ предлага кандидатите да представят визия за развитие на НОИ. Концепциите трябва да бъдат предложени на следващото заседание на парламентарната груа на управляващите, след което да бъдат подложени на гласуване. Така кандидатът за поста ще има възможност да докаже, че е подготвен за бъдещата си работа и да получи подкрепа, се посочва в прессъобщението.

Сега остана само един номиниран за поста, а принципът на ГЕРБ е да има поне три номинации за една позиция, коментира днес председателят на парламентарната група на партията Красимир Велчев, съобщи БТА.

Велчев посочи, че в ГЕРБ очакват нови номинации за управител на НОИ, за да има избор. Премиерът Бойко Борисов е заявил вчера, че иска всяка една кандидатура да е подкрепена от подписите на хората, които я предлагат и застават зад нея, тъй като НОИ е важна институция. Бъдещият управител трябва да бъде одобрен от министерствата на финансите и на труда и социалната политика, както и от ПГ на ГЕРБ, допълни депутатът.

Мястото на председател на института беше овакантено, след като в средата на май тази година Христина Митрева подаде оставка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още