IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EPIC: Основните акционери в КТБ ще участват в план за оздравяване на банката

Финансовият консултант предлага среща през следващата седмица в София по казуса

18:23 | 12.09.14 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните акционери ще участват в план за оздравяване на КТБ, става ясно от съобщение на ПР-а на банкера Цветан Василев, изпратено до медиите. В съобщението се посочва, че финансовият консултант EPIC е изпратил писмо до българските власти, в което е посочено, че защитава интересите на Главния резервен държавен фонд на Оман, мажоритарния собственик на КТБ - „Бромак“ на Цветан Василев и руския фонд VTB Capital. 

Писмото е изпратено на 10 септември и е адресирано до управителя на БНБ Иван Искров, премиера Георги Близнашки и финансовия министър Румчен Порожанов. С него EPIC ги информира за желанието на посочените акционери и други потенциални инвеститори да рекапитализират и изготвят план за преструктуриране на КТБ.

От EPIC предлагат да се проведе среща в София през следващата седмица, на което да бъде сключено и споразумение за конфиденциалност, за да може да бъде обменена поверителна информация с цел провеждане на пълен „дю дилиджънс“ в КТБ.

Припомняме, че на 10 септември БНБ съобщи за полученото писмо от финансовия консултант. От централната банка обясниха, че с този документ EPIC, който представлява интересите на Оманския фонд и други „непосочени акционери и потенциални инвеститори“, е поискал достъп до непублична информация за състоянието на КТБ.

На базата на тази информация и с подкрепата на правителството фондът ще изготви план за банката, който да отговаря на европейските изисквания за държавна помощ, обясниха още от институцията.

„До края на днешния работен ден, 10 септември 2014 година, не е постъпило никакво предложение от страна на мажоритарния собственик на капитала на банковата група КТБ – Цветан Василев“, съобщиха преди дни от БНБ.

Развитието на казуса с КТБ можете да проследите тук
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още