IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът се поправи - и външната комисия е одобрила договора за нов дълг

При гласуването е броен гласът и на депутат, който не се е регистрирал за заседанието, уточниха от Народното събрание

17:33 | 12.02.15 г. 1
Парламентът се поправи - и външната комисия е одобрила договора за нов дълг

Договорът за управлението на новите заеми на правителството в периода 2015 - 2017 година, чийто общ размер е 8 млрд. евро, не е отхвърлен от външната комисия в парламента. Депутатите са го приели с 9 гласа „за”, 3 „против”  и 5 „въздържал се”. Това уточнение дойде от пресцентъра на парламента няколко часа след заседанието на комисията.

То се проведе преди обяд в парламента, а след него бе съобщено, че депутатите са отхвърлили сключването на договора за управление на нов дълг с 9 гласа „за”, 3 „против” и 6 „въздържал се”.

Следобед обаче от парламента съобщиха, че председателят на комисията Джема Грозданова от ГЕРБ уточнява, че е станала грешка. „На заседанието е преброен като въздържал се и гласът на Красимир Богданов от Патриотичния фронт, който всъщност не е присъствал и не се е регистрирал в началото на заседанието”, се казва в уточнението.

По същия начин и на косъм договорът получи одобрението и на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Договорът за дилърство е между България и и четири банки - Citigroup Global Markets Ltd., HSBC Plc., Societe Generale и Unicredit Bank AG.

По-рано по време на обсъждането във външната комисия финансовият министър Владислав Горанов отхвърли обвиненията на БСП, че се трупа огромен дълг, който ще се плаща десетилетия напред.

Според левицата заемът ще вкара България в „гръцки сценарий" и огромната сума се взима, за да се превъоръжава армията.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Определено парите са предназвачени за САЩ ! В криза са и някой трябва да им изкупи *** на които, в противен случай предстои бракуване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още