IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукционът на ДЦК в Унгария – една приятна изненада

Правителството успя успешно да пласира 263,8 млн. долара държавен дълг при по-ниска доходност в сравнение с предишните предлагания

17:39 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Аукционът на ДЦК в Унгария – една приятна изненада

Неочаквано силният аукцион на държавни ценни книжа (ДЦК) в Унгария отразява повишеното настроение в Европа през последната седмица, пише Wall Street Journal.

Дори след спора с Международния валутен фонд (МВФ) и Европейския съюз около финансовите предизвикателства, пред които е изправена страната, правителството в Будапеща днес успя успешно да пласира 263,8 млн. долара държавен дълг, като доходността за 3, 5 и 13-годишните облигации падна в сравнение с предишните предлагания.

Дюла Тот, икономист от UniCredit, определи аукциона, характеризиран от високо търсене и добри цени, като приятна изненада. Проблемите за Унгария в никакъв случай не са свършили, предупреди той и допълни, че способността на страната да се самофинансира без помощта на МВФ може да бъде подложена на нови изпитания.

„Не трябва да бързаме толкова“, казва Тот. Той посочи, че купувачите са били предимно местни инвеститори и подчерта, че обемът на аукциона не е толкова голям в сравнение с финансовия пакет от 25 млрд. долара, за който МВФ и Унгария не успяха да се разберат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още