IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роснефт се готви да придобие дял за над $1 млрд. в германски рафинерии

За целта руската петролна компания смята за закупи дял от 50% в Ruhr Oel

10:42 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Роснефт се готви да придобие дял за над $1 млрд. в германски рафинерии

Руската държавна петролна компания „Роснефт“ е на път да закупи дял от 50% в компанията Ruhr Oel, която от своя страна притежава дялове в петролни рафинерии в Германия, пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Според изданието Роснефт е на „напреднал“ етап от преговори по сделката с венецуелската държавна компания Petroleos de Venezuela, която в момента е притежател на въпросния дял от 50%. Другите 50% от акциите са собственост на ВР.

Сделката, по която преговаря Роснефт, се оценява в рамките на 1-2 млрд. долара, като според източниците за приключването й ще са необходими „няколко седмици“.

От своя страна Интерфакс съобщи, че негови източници от Роснефт са потвърдили, че се водят преговори за покупка на половината от акциите на Ruhr Oel. От Роснефт смятат, че преговорите биха могли да приключат до края на септември. Руската медия обаче допълва, че до момента официална информация от Роснефт за преговорите по покупка на акции на Ruhr Oel няма.

Ruhr Oel има дялове в Германия в нефтопреработвателните заводи Bayern Oil, Gelsenkirchen, MiRO Karlsruhe, PCK Schwedt. Тези петролни рафинерии представляват общо около една четвърт от нефтопреработвателните мощности на Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още