IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING се подготвя да продаде бизнеса си за онлайн банкиране в САЩ

Холандската компания е започнала процедура по продажба на звеното на търг, който се очаква да набере до 10 млрд. долара

17:21 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
ING се подготвя да продаде бизнеса си за онлайн банкиране в САЩ

Холандската финансова компания ING се подготвя да продаде бизнеса си за банкиране онлайн ING Direct USA в рамките на плана си да набере средства, за да изплати получената от държавата помощ, предаде Ройтерс.

По информация на New York Post холандската компания е започнала процедура по продажба на звеното на търг, който се очаква да набере до 10 млрд. долара.

Според Post голям брой стратегически инвеститори са изявили интерес към закупуването на ING Direct USA, включително щатската CIT Group.

ING беше принудена да раздели застрахователната от банковата си дейност и се съгласи да продаде ING Direct USA до 2013 г. в замяна на одобрението от страна на Европейската комисия на отпуснатата от холандското правителство помощ в размер на 10 млрд. евро през 2008 г.

Холандия отпусна близо 40 млрд. евро за спасяването на местния финансов сектор през 2008 г. Държавата национализира ABN AMRO и осигури капитал за Aegon, SNS Reaal и ING.

ING вече обяви няколко продажби на свои активи. В понеделник компанията представи плана си за по-ранно от предвиденото изплащане на държавната помощ, като до месец май смята да изплати 7 млрд. от получените 10 млрд. евро, а останалите планира да изплати до май 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още