IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси се отърсиха от понеделнишкия шок

Данните за износа на Германия понижиха настроенията на германския пазар, основните британски и френски индекси приключиха с повишения от над процент

20:16 | 09.08.11 г.
Европейските индекси се отърсиха от понеделнишкия шок

Европейските акции се оттласнаха от двугодишното дъно. Позициите възстановиха част от натрупаните загуби в днешната сесия заради спекулациите, че на днешното заседание Федералният резерв ще вземе решение за допълнителни действия, за да възстанови доверието на пазарите, пише Bloomberg.

В края на търговията британският FTSE 100 се покачи с 1,89% до 5 165 пункта, а френският CAC 40 регистрира повишение от 1,63% до 3 176 пункта.

Германският DAX обаче се понижи с 0,10% до 5 917 пункта, след като стана ясно, че износът на Германия през юни е намалял спрямо месец май.

Сред най-печелившите позиции се наредиха акциите на BMW, които поскъпнаха с 6,3 на сто. Книжата на Alcatel-Lucent се покачиха с над 9 процента, а на InterContinental Hotels Group – с повече от 8%.

От шока се отърсиха и повечето банкови акции. С по-сериозни ръстове се отличиха дяловете на Royal Bank of Scotland (3,37%).

Със загуби приключиха сесията акциите на RWE, Deutsche Telecom, компанията за добив на сребро Fresnillo и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още