IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси рязко се понижиха

Най-губещи бяха акциите на банките

21:30 | 10.08.11 г. 2
Европейските индекси рязко се понижиха

Европейските акции приключиха сесията със спад, тъй като нарастващите страхове, че кредитният рейтинг на Франция може да бъде понижен, доведе до значителен спад на книжата на банките, пише MarketWatch.

В края на търговията британският FTSE 100 се понижи с 3,05% до 5 007 пункта, а френският CAC 40 регистрира спад от 5,45% до 3 003 пункта. Германският DAX пък е надолу с 5,13% до 5 613 пункта.

Акциите на Societe Generale поевтиняха с близо 15%, тези на BNP Paribas са надолу с близо 10 на сто, а на Credit Agricole загубиха близо 12%.

Основните индекси на пазарите в 18 европейски държави отбелязаха спад в днешната сесия, пише Bloomberg. 

"Не съм убеден, че обещанието на Федералния резерв да запази основната лихва в САЩ ще помогне особено на пазарите", коментира пред агенцията Маркъс Хюбер от ETX Capital в Лондон. Според него Фед трябва да обяви повече подробности по плановете си в случай, че икономическият растеж продължава да се забавя.

Освен банките, сред най-губещите се наредиха и книжата на E.ON. Компанията отчете загуба през второто тримесечие на годината заради решението на Германия да затвори ядрените си реактори до 2022 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Повечето хора смятат, че правителствата създават парите, но това не е точно така. Даже никак не е така. Факт е,че ФЕД-МВФ, Световната банка и т.н.. са консорциуми на частни банки. Проблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г.Така е при капилизма, дълговете са с повече нули от възможния брой на числата от тотото. Предстои девалвация и обезценяване на долара (естествено след като всички тарикати дето са ги печатали до сега предвидливо се отърват от тях и изклатени останат само простите работяги. Юана вече е бетонна резервна валута - Подкрепен от солидна икономика. Дори с примамливо занижена стойност, Рибите скоро ще лапат Юаните като варено житце. Което ще го прави още по силна валута. Както на времето беше с Долара. Всичко което Китай сега е постигнал е горе долу с организиране на около 10% от потенциала си. Същевременно руснаците ще преминат на търговия за рубли за всички горива, метали и пр. Това вече става сега в рамките на Митническия съюз. Така, че след година и половина-две, ако някой иска Руски газ ще трябва да търси и руски рубли.....(Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси) !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още