IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барозу: Банките в ЕС нямат нужда от рекапитализация

Нашите банки са значително по-добре капитализирани, отколкото преди 6 месеца, твърди председателят на ЕК

22:47 | 31.08.11 г.
Барозу: Банките в ЕС нямат нужда от рекапитализация

Европейският съюз не се нуждае от рекапитализация на банките в държавите членки, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от РИА Новости.

„Що се отнася до рекапитализирането на нашите банки, Европа действаше решително. Нашите банки са значително по-добре капитализирани, отколкото преди 6 месеца, и се предприемат допълнителни мерки след стрес-тестовете“, предава думите му съобщение на пресслужбата на ЕК.

Преди няколко дни генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви, че едно от ключовите условия за възстановяването на Европа от кризата с държавните дългове е спешна рекапитализация на банките.

Според нея за целта трябва да бъдат привличани средства от частни инвеститори, а държавни да бъдат използвани само при нужда.

Едва 8 банки от 91, подложени на тестовете, не успяха да се справят, като общият капитал, който трябва да привлекът допълнително, е около 2,5 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още