IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot ще съкрати 10 000 служители във Франция?

За предстоящите съкращения преди седмица във Фанкфурт намекна и шефът на PSA Peugeot Citroen Филип Варин

13:02 | 24.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	Около 10 хиляди служители на&nbsp;&nbsp;PSA Peugeot Citroen във Франция може да загубят работните си места. <em>Снимка: Peugeot</em></p>

Около 10 хиляди служители на  PSA Peugeot Citroen във Франция може да загубят работните си места. Снимка: Peugeot

Автомобилният концерн PSA Peugeot Citroen планира да съкрати в следващите седмици 10% от работниците си във Франция, твърди местната преса, цитирана от DPA.

Делът от 10% са около 10 хиляди души, като според всекидневника La Tribune всички подлежащи на закриване позиции се определят като временна заетост.

Решението е реакция за отслабващата конюнктура, пишат  La Tribune и икономическият Les Echos. Освен това прогнозите са за допълнително свиване на пазара за коли в Европа.

Според Les Echos ще бъдат засегнати заводите в Олне-су-Боа и Мелюн-Сенар.

Твърденията на пресата може и да са верни, защото късно в четвъртък се проведе извънредно заседание на комитета на служителите в компанията.

Говорител на концерна е съобщил, че е преждевременно да се говори за съкращаване на 10% от работната сила. Все пак той признава, че според мениджмънта в момента компанията е назначила 980 служителя повече от нужното.

Председателят на Управителния съвет Филип Варин обяви още през миналата седмица в рамките на автомобилното изложение IAA, че компанията ще стартира програма са намаляване на разходите и я обвърза със съкращаването на работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още