IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак протест в Атина, докато депутатите гласуваха имотния данък

Премиерът на Гърция е на посещение в Германия в опит да привлече инвестиции от германския бизнес

22:51 | 27.09.11 г.
<p>
	Полицаи озаптяват демонстрант в Атина. Снимка: Ройтерс</p>

Полицаи озаптяват демонстрант в Атина. Снимка: Ройтерс

Гръцкият парламент одобри извънредния данък върху недвижимите имоти с мнозинство от гласовете на всички 154 депутати от управляващата Социалистическа партия ПАСОК, предаде БТА.

Правителството на Георгиос Папандреу се надява с приходите от извънредния налог да запълни част от бюджетната дупка, както и да умилостиви международните кредитори на страната, от които зависи отпускането на поредния транш от спасителната помощ за страната.

Докато народните представители гласуваха налога, в столицата Атина се проведе поредния протест.

В демонстрацията се включиха представители на полицейския синдикат в Гърция, данъчни инспектори, други държавни служители и разгневени граждани.

Припомняме, че на 21 септември в столицата на Гърция също се състоя демонстрация срещу икономическите мерки за свиване на дефицита и държавния дълг. 

Междувременно, в Берлин премиерът на Гърция Георгиос Папандреу изнесе реч пред представители на германската индустрия в опит да привлече инвестиции от местния бизнес към страната му.

“Обещавам ви, че ние, гърците, ще се борим и скоро ще се върнем към растеж и просперитет след този тежък период”, заяви Папандреу, цитиран от Ройтерс. Гръцкият премиер в момента води разговор с германския канцлер Ангела Меркел.

Вижте галерия със снимки от събитията в Атина и посещението на Папандреу в Берлин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още