IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания се подготвя за изчезване на еврото, за всеки случай

Великобритания и британското правителство се подготвят за всякакви ситуации, посочва британският финансов министър

20:45 | 04.11.11 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	Британският министър на финансите Джордж Озбърн.Снимка: Ройтерс&nbsp;</p>

Британският министър на финансите Джордж Озбърн.Снимка: Ройтерс 

Великобритания подготвя планове в случай, че дълговата криза в Европа доведе до изчезване на еврото, обяви британският министър на финансите Джордж Озбърн, цитиран от Франс прес.

„Великобритания и британското правителство се подготвят за всякакви ситуации", посочи той в отговор на въпрос на журналист.

Изтъквайки отговорността на правителството спрямо британския народ, Озбърн изтъкна, че кабинетът управлява дълговете си и ситуацията в страната, но се подготвя и за онова, което може да му наложат светът и еврозоната.

Великобритания до края на годината ще отдели допълнителни средства за Международния валутен фонд (МВФ), но не за да осигури фондове за спасяване на еврозоната, а за да осигури на всички страни необходимата икономическа стабилност в света, заяви пред журналисти в Кан британският премиер Дейвид Камерън. Лондон е против преки инвестиции от МВФ в какъвто и да било фонд за спасяване на еврото, допълни той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Има атака срещу еврозоната от различни сили и лобита в САЩ. Американците от години борят кризата като печатат пари, те нямат идея за друг механизъм. Банката Голдман Сакс помогна на Гърция да влезе в еврозоната, техните консултанти фалшифицираха икономическите показатели на страната, за да изпълни тя критериите по присъединяване. "От гледна точка на американците, европейците са само полезни ***". "САЩ водят война срещу еврото". "Атаката срещу швейцарската банкова тайна, срещу ниската данъчна система като цяло, всичко е война срещу Европа. Американските рейтингови агенции ден през ден понижават рейтинга на някоя европейска държава и това се прави умишлено от господарите на новият световен ред, след като е факт, че рейтинговите агенции, са тяхна собственост, сами си правете изводите! Това са най- големите лъжци, мошеници и безскрупулни спекуланти, като тези от Goldman Sachs, Световната банка, ЕЦБ, Федералният резерв на САЩ, които натикаха Светът в помийната яма. Икономическите закони са едни и същи, при капитализма и социализма! Неспазването им е крах. Най-очебиен пример е България. Да виждате икономока в България. Има ли България иконимика днес или не? Да виждате някъде Законите за Пазарите и Конкуренцията. Не. Само картели от новоизлюпени олигарси, които определят цените, както си искат. Затова България ще продължи западането си. Печалба, основана само на разграбване е обречена!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Европа все още търпи Англия, защото са дежурния лакей в тоялетната на ХАмериканос. Всеизвестно е, че англичаните отколешно време правят ку..ска политика и резултата е и 2 камери са пълни с хомолордове. Англичанос мразят Франсетата, но сега като гледат как са се сдушили и 2 мошни икономики и треперят от злоба. Тези са готови и на арабите да лягат само и само да прекарат всички в ЕВРОЗОНАТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Fi4eto
преди 12 години
Наточил е муцинка като прасенце преди коледа :) А гледната точка англичаните дори не си струва да се коментира. Надявам се ЕС да им тегли една контра с клиринговите къщички :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
Хаахаха! :) Озбърн може и да не е учил диамат и политикономия, по-скоро се придържа към други класици в жанра, като Мик Джагър:"Oh, a storm is threat'ningMy very life todayIf I don't get some shelterOh yeah, I'm gonna fade away"..... Един единствен път Сарко ми е бил симпатичен, и то, когато тегли една майна на Камерън на предпоследната сбирка на ЕС. Англичаните членуват в съюза на принципа "Моето си е мое, общото си е наше!" :lol: Щом им дават, лошо нема... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
jimaru
преди 12 години
"Cui bono" в оригинал , но и Лениновото "Кому вьiгодно" винаги ми е харесвеало
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Аврен
преди 12 години
Хмм....Ние , които сме учили диамат и политикономия , бихме задали въпроса : - Кому это вьiгодно ? :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
"САЩ и Великобритания няма да помагат на еврозонатаВеликобритания се подготвя за изчезване на еврото, за всеки случай" :Естествено Еврото скоро ще е история, както сте го замислили да стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още