IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eurocopter ще разшири производството си в Германия

Компанията-майка EADS пък инвестира 100 млн. евро в развоен център в германската си база в Донаувьорт

14:12 | 17.03.12 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият производител в света на хеликоптери за граждански цели Eurocopter планира да разшири производството си в Германия, съобщи Ройтерс, като се позова на интервю на главния изпълнителен директор на компанията Луц Бертлинг пред германското списание  Wirtschafts Woche.

„Извършваме проучвания за производството в Германия на следващо поколение хеликоптери, специално щадящи околната среда. Преговаряме и с правителствата на Бавария и Германия за подкрепа за нова гражданска програма“, посочва главният изпълнителен директор пред германското издание, без да дава допълнителни подробности.

Бертлинг, който е част от мениджърския екип и на компанията-майка EADS, заявява, че тя инвестира 100 млн. евро в развоен център в германската си база в Донаувьорт.

Eurocopter произвежда и военни машини, сред които нападателният хеликоптер Tiger и серията NH90. Сред продуктите му за граждански цели са сериите  Ecureuil, Dauphin и Super Puma.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още