IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции с първа загуба от 3 дни

Спадът на потребителското доверие в САЩ обезпокои инвеститорите

19:45 | 27.03.12 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Европейските акции приключиха със загуби за първи път от три дни въпреки позитивното начало на сесията, след като стана ясно, че потребителското доверие в САЩ през март е отбелязало спад, съобщи Bloomberg.

Общоевропейският Stoxx Europe 600 се понижи с 0,4%, след като по-рано през сесията нарасна с 0,7 на сто. Въпреки днешния спад индексът е добавил 9,3% от началото на годината.

В Германия DAX 30 остана без изменение на 7 079 пункта, във Великобритания FTSE 100 се понижи с 0,56% до 5 870 пункта, а CAC 40 изтри 0,92% до 3 470 пункта.

Акциите на Total поевтиняха най-силно от 2008 г., след като вече трети ден изтича газ от платформа в Северно море на френската компания. Анализатори отбелязват, че книжата на енергийния гигант имат силно влияние върху пазара и спадовете са нормални, тъй като инцидентът се свързва с ВР и екокатастрофата в Мексиканския залив.

Индексът на потребителското доверие в САЩ се понижи до 70,2 пункта през март от 71,6 пункта през февруари.

Освен това стана ясно, че цените на еднофамилните жилища в САЩ са забавили спада си и пазарът се стабилизира, макар и да остава под натиска на високия запас от проблемни имоти и ниското търсене.

Междувременно днес Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) предупреди, че еврозоната трябва да удвои размера на спасителния си фонд до 1 трилион евро, за да се пребори с кризата.

Финансовите министри на държавата от еврозоната ще обсъждат повишаването на защитната стена на валутната общност на среща в Копенхаген на 30 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още