IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел подкрепи призивите на Драги за насърчаване на растежа в Европа

Европа има нужда от растеж стимулиран по начина предложен от Марио Драги – чрез структурни реформи, изтъква канцлерът

20:02 | 25.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Германският канцлер Ангела Меркел. </em><em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел подкрепи призива на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, за изместване на фокуса на реформите върху икономическия растеж, съобщава Bloomberg.

В същото време германски правителствени представители отхвърлиха обвиненията, че техен приоритет остават мерките за бюджетни икономии.

Европа има нужда от растеж „стимулиран по начина предложен от Марио Драги – чрез структурни реформи“, изтъква канцлерът.

Меркел коментира отправения от президента на ЕЦБ призив, за разширяване на анти-кризисните мерки отвъд опитите за ограничаване на бюджетните дефицити, на пресконференция в Берлин.

Драги направи своето изказване, след като Франсоа Оланд, спечелилият първия кръг на президентските избори във Франция кандидат, обяви, че ще настоява за ревизия на новия фискален договор, която да гарантира устойчив растеж в региона.

„Вече имаме фискален пакт“, казва Драги. „Но това което най-много искам сега е да се договорим за пакт, който да гарантира растежа“.

Оланд определи думите на Драги, като конструктивни и заяви, че ако той стане президент, Франция няма да подпише фискалния договор в сегашния му вид.

„Основният риск произтича от това, че Европа е в рецесия, тъй като кредитирането на европейските компании остава оскъдно“, заяви кандидатът социалист.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още