IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs ще проверява финансите на Bankia

Днес испанското правителство ще обяви независимите одитори на всички банки

14:37 | 18.05.12 г. 1
Goldman Sachs ще проверява финансите на Bankia

Испанското правителство нае Goldman Sachs за независимия одит на наскоро национализираната Bankia, предаде Ройтерс.

Американската финансова институция ще провери и собственика на Bankia BFA, като финалната оценка трябва да бъде готова до месец. Тогава ще стане ясно и точно колко средства са необходими за оздравяването на Bankia.

Според различни информации испанската финансова институция ще има нужда от 8-10 млрд. евро, за да покрие потенциалните загуби от свързани със сектора на имотите кредити.

Очаква се днес испанското правителство да обяви всички независими одитори, които ще проверяват състоянието на банките в страната, съобщи CNBC.

Затруднените банки и задлъжнелите провинции са двата основни проблема на Испания. Инвеститори и анализатори смятат, че Мадрид трябва сериозно да се заеме с решаването им, за да избегне необходимостта от „спасяване в ирландски стил“.

Следващата седмица новият изпълнителен директор на Bankia Хосе Игнасио Гоириголзари се очаква да представи план за преструктуриране на финансовата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Bankia нямат вина за стопанска криза в Испания.Заради държавна финансова грешка, днес банките са жертви и колкото повече изпълняват своите професионални задължения - толкова по-голяма стопанска криза се развива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още