IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи рейтингите на германски банки

Причината за решението е изострящата се еврокриза с рискове от нови шокове за банковата система

08:16 | 06.06.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Moody's понижи рейтингите на германски банки

Международната рейтингова агенция Moody's понижи кредитните рейтинги на редица германски банки, предаде Ройтерс.

Агенцията намалява с по една степен оценката си за седем финансови институции, включително и на голямата Commerzbank. Като причина за решението си от Moody's Investors Service назовават изострящата се еврокриза с рискове от нови шокове за банковата система. Конкретните банки според Moody's имат ограничена възможност да компенсират евентуалните си загуби.

Най-известната пострадала от решението банка е Commerzbank, чиито дългосрочен рейтинг бе намален до A3 с отрицателна перспектива. DekaBank и DZ Bank са оценени от Moody's на A1 със стабилна перспектива. Засегнати от решението на агенцията са и регионални банки. Агенцията намали рейтингите на Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) и на Nord/LB на A3, а този на Landesbank Hessen-Thüringen - на A2 със стабилна перспектива.

Намален е рейтингът и на клон на чуждестранна банка - UniCredit Bank AG вече се оценява с A3.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 11 години
Германия все някога ще трябва да се събуди . Решения на кризата ще има едва тогава когато Германия усети на свой гръб забавянето в икономиката . А това е неизбежно . Едва когато икономическите цикли в ЕЗ се изравнят ще може и да се прилага адекватна политика . До тогава - сития на гладния не вярва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
supertrader
преди 11 години
Дори 15% от тези дългове да останат и то още по лошо , че ще са по малко неизолираните дългове..те ще доведат до декапитализация на банките и то още по дълбока..още по голямо свиване в кредитирането..Абсолютно погрешно е , точно обратно на това което би отстранило икономическата депресия. Единствения начин е незабавно плащане на дълговете от ЕЦБ на банките , тотално изкупуване до дупка...завразяване на плащанията по тях за най силно инфектираните държави , превръщане на дълговите книги в облигации на централната банка с много ниски лихви и продажбата им с цел да се приберат евра от пазара за да се спре неговата обезценка в инфлационна а не в хиперинфлационна фаза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
supertrader
преди 11 години
Те банките са зле , но държавата с нейния фантастичен като стойност дълг е добре. И като кажат на гърците как да си намалят дълга , онези пък ще успеят защото немските политици много ги бива в намалянето на дълга на държавата. Сега като изолират дългове за 25 години и работата ще стане , дълговете ще останат в изолатора цели 5 месеца , до следващата мярка на пожар и ново изобретение. Немците се изживяват като иновативни финансисти , само че вече всичко е открито и пренебрегват основно правило в икономиката , а то е че тя се движи само от инфлация. ..няма ли инфлация колкото и трилиони да и се налеят те остават да спят в банките зимен сън дълбок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 11 години
Топовни изстрели към Германия.. Скоро няма да е убежище с нулева лихва май...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още