IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврозоната ще помогне за преобразуванията в Гърция

Продължаващите финансови и структурни реформи са най-добрият начин за преодоляване на предизвикателствата пред страната, посочват от Еврогрупата

11:29 | 18.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Еврозоната ще помогне за преобразуванията в Гърция

Министрите на финансите на държавите-членки на еврозоната (т. нар. Еврогрупа) обявиха в свое изявление вчера, че биха помогнали на Гърция да преобразува своята икономика и че продължаващите финансови и структурни реформи са най-добрият начин страната да се справи със своите икономически предизвикателства, съобщи Ройтерс.

„Еврогрупата признава значителните усилия, положени до момента от гръцките граждани, и е убедена, че продължаващите финансови и структурни реформи са най-добрата гаранция за преодоляване на настоящите икономически и социални предизвикателства в страната и за едно по-благоденстващо бъдеще на Гърция в еврозоната“, се посочва в съобщението.

„Еврогрупата потвърждава ангажимента си да подпомага Гърция в усилията ѝ за приспособяване при опита да са насочи към многобройните предизвикателства, пред които е изправена икономиката ѝ“, пише още там.

Съобщението бе публикувано след излизането на предварителните резултати от проведените вчера избори в Гърция, които сочат, че подкрепящата реформите десноцентристка партия Нова демокрация печели.

В него се подчертава, че представители на „тройката“ международни кредитори на балканската държава - Европейската комисия, Международния валутен фонд и Европейската централна банка – ще пристигнат в Атина за обсъждане на извънредните заеми, които отпускат, и на реформите веднага след избирането на правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още