IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС може да удвои срока за връщане на помощта, отпусната на Ирландия

Целта е страната да се върне към международните пазари на дългосрочни заеми, преди спасителните пакети от ЕС и МВФ да пресъхнат в края на 2013 г.

21:23 | 18.06.12 г. 4
ЕС може да удвои срока за връщане на помощта, отпусната на Ирландия

Международните кредитори на Ирландия обмислят удвояване на сроковете за връщане на част от спасителната финансова помощ в размер на 85 млрд. евро до 30 години от настоящите 15, съобщи ирландската национална телевизия RTE, като се позова на източници от средите на кредиторите, предаде Ройтерс.

Целта е да бъдат облекчени усилията за връщане към международните пазари на дългосрочни заеми, преди спасителните пакети от страна на Европейския съюз и Международния валутен фонд да спрат да пристигат в края на 2013 г.

Удължаването на сроковете ще засегне само заемите от спасителните фондове на ЕС, но не и тези от МВФ, посочиха от телевизията.

Въпросът обаче все още не е бил дискутиран с ирландското правителство или лидерите на държавите-членки на ЕС, добавиха оттам.

В петък МВФ призова Европа да направи повече, за да помогне за връщането на Ирландия на облигационните пазари догодина, което предполага рекапитализиране на отслабения банков сектор на страната чрез външна помощ или поемане на дял в държавните банки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Тенденцията като гледам е все повече да се печатат хартийки и все по малко да работят за тях - пример Испания с повече от 1/4 не работещо население. И това е само официално. Да видим..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Не може всички да са в кацата с меда. Някои си пичетат хартийки, други работят за да получат хартийки. Ако всички печатат хартийки, няма да има полза от тях, ако няма балами, които да работят заради тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
ThrownInTheMusic
преди 11 години
Ами ние, да ни беше някой давал заеми през годините на бума, и ние щяхме да сме на опашката. Но, нищо, по-добре така, тези пари са за стари грехове, никого няма да стоплят, дори да си ги получи. ЕЦБ ще банкрутира, а Еврото ще изчезне, каква полза от Евра, които никой не използва и не иска. Ще бъде "всеки за себе си" и ще стане наистина страшно, когато Германците стигнат до това мислене (както и по-рано в историята). Че те (Германците) всички тия жертви го правят за да си изкупят греховете от две войни, да не се изолират пак, а сега ще излезе, как никой не им го оценява. Много ще бъдат обидени. И ще направят това, което винаги са умеели най-добре - богати, но самотни и мразени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
" Италия може да забави старта на Европейския механизъм за стабилност"" Испанските банки може да се нуждаят от допълнителни резерви до 150 млрд. евро"" ЕС може да удвои срока за връщане на помощта, отпусната на Ирландия"ЕС и по-скоро ЕЗ много мек го извади...Ето това са "мерките" за растеж. Излиза, че всички чакат спасение от ЕЦБ и печатницата. Аре ние кога ще влезем в ЕЗ и да се облажим от трилионите евтини пари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още