IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция планира най-големия аукцион за краткосрочен дълг откакто беше спасена

Атина ще продаде 13-седмични съкровищни бонове за 3,125 млрд. евро, за да плати 3,2 млрд. евро по облигации с матуритет 20 август, притежавани от ЕЦБ

17:42 | 10.08.12 г.
Гърция планира най-големия аукцион за краткосрочен дълг откакто беше спасена

Гърция съобщи, че планира да продаде на аукцион краткосрочен дълг за 3,125 млрд. евро, за да плати 3,2 млрд. евро по облигации с матуритет 20 август, притежавани от Европейската централна банка (ЕЦБ), предаде АП.

Държавната агенция за управление на дълга съобщи, че планира да емитира 13-седмични съкровищни бонове, за да избегне вземането на спешен заем, а аукционът ще се състои на 14 август.

Това ще бъде и най-големият аукцион на гръцки краткосрочен дълг откакто страната поиска спасителна помощ, отбелязва агенцията.

Почти фалиралата Гърция разчита на спешни заеми от 2010 г., след като изгуби достъпа си до пазарите на дългосрочен дълг, но успешно пласира 13- и 26-седмични съкровищни бонове.

Очаква се следващият транш по спасителната помощ за Гърция да бъде отпуснат на Атина към края на септември – началото на октомври.

През септември инспектори на кредиторите на страната отново ще прекарат седмица в Атина, за да оценят финансовото състояние на Гърция и изпълнението на ангажиментите, които страната пое в замяна на спасителните заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още