IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандският премиер: Трети спасителен пакет за Гърция няма да има

Помогнахме на два пъти и сега зависи от гърците да покажат, че искат да останат в еврозоната“, коментира Марк Рюте

21:29 | 27.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Холандският премиер в оставка Марк Рюте</em></p>

Холандският премиер в оставка Марк Рюте

Холандският премиер в оставка Марк Рюте, който се опитва да спечели нов мандат на изборите на 12 септември, заяви, че ще блокира евентуален трети спасителен пакет за Гърция с мотива, че бюджетните икономии са единственият изход от европейската дългова криза, съобщава Bloomberg.

„Помогнахме на два пъти и сега зависи от гърците да покажат, че искат да останат в еврозоната“, коментира Рюте в телевизионен дебат между лидерите на четирите основни партии в страната.

„Холандия беше сериозно засегната от дълговата криза и решението е да се понижат данъците, да се приведат в ред правителствените финанси и да се привлекат инвестиции“.

Социалистите на Емил Ромер имат 3 места преднина пред Либералната партия на Рюте и биха събрали 35 места в 150-местния парламент, разкрива публикувано вчера проучване.

Останалите две основни партии – крайно дясната популистка Партия на свободата и Партията на труда се очертава да спечелият по 18 места всяка.

Това означава, че една трета от холандските гласоподаватели подкрепят социалистите, които се противопоставят на нови бюджетни икономии и не желаят да се отказват в полза на Брюксел от други аспекти на холандския суверенитет.

Значителна част от холандците подкрепят и Партията на свободата, която иска страната да напусне Европейския съюз (ЕС).

Това би поставило Рюте, който е съюзник на германския канцелр Ангела Меркел в усилията й да овладее дълговата криза, пред труден избор на коалиционни партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още