IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврогрупата планира да вземе решение за Гърция през октомври

Не искам да чакам до ноември, категоричен е председателят на съвета на министрите на финансите на държавите-членки на еврозоната Жан-Клод Юнкер

15:57 | 14.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Еврогрупата планира да вземе решение за Гърция през октомври

Председателят на съвета на министрите на финансите на държавите-членки на еврозоната (т. нар. Еврогрупа) Жан-Клод Юнкер се надява тя да вземе решение относно финансовата подкрепа за Гърция през октомври, съобщи РИА Новости.

„Предполагам, че отчетът на „Тройката“ ще бъде представен в самото начало на октомври“, каза Юнкер, визирайки доклада на международните кредитори на Гърция (Европейският съюз, Международният валутен фонд и Европейската централна банка) относно нивото на изпълнение на програмата, срещу която страната получава спасителна помощ.

„Бих искал да го получа колкото се може по-скоро. Трябва да подготвим обсъжданията за Гърция преди 8 октомври“, добави той, имайки предвид датата за следващото заседание на Еврогрупата. „Не искам да чакам до ноември, бих искал да приемем всички необходими решения през октомври“, категоричен бе председателят на Еврогрупата.

Без пореден транш от спасителната програма Гърция рискува да обяви първия фалит на член на еврозоната и да бъде принудена да напусне валутния съюз, макар лидерите на нейните партньори да уверяват, че няма да допуснат това да се случи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още