IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING продава британската си дъщерна компания на Barclays

Британската банка се надява новото подразделение да излезе веднага на печалба

20:17 | 09.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Barclays ще добави още 1,5 млн. клиенти. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Barclays ще добави още 1,5 млн. клиенти. Снимка: Ройтерс

Подпомаганата от държавата холандска финансова компания ING ще се отърве от онлайн банкирането си във Великобритания. Barclays, втората по активи британска банка, се е съгласила да купи ING Groep NV, британското подразделение на холандската финансова група ING. Така Barclays ще добави още 1,5 млн. клиенти, предава Bloomberg.

Британският институт ще придобие депозити за над 10.9 млрд. паунда (17.4 млрд. долара) и 5.6 млрд. паунда ипотечни кредити. Сделката веднага ще повиши възвръщаемостта на собствения капитал, се казва в официално съобщение на базирания в Лондон кредитор.

Цената, на която Barclays ще придобие ING, не се споменава, но от холандската група твърдят, че сделката ще доведе до загуба от близо 320 млн. евро след данъчно облагане. Сделката трябва да бъде приключена до края на второто тримесечие на 2013 г. ING ще поеме загуба в размер на 320 млн. евро. От друга страна разделянето ще освободи ING от рискови книжа в размер на 330 млн. евро.

След сделката около 750 служители на холандската банково-застрахователна група ще се прехвърлят в Barclays.

Вчера стана ясно, че ING продава и част от бизнеса си в Азия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още