IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон и Берлин отхвърлиха информацията за анулиране на следващата среща на ЕС

Говорител на правителството в Берлин заяви, че Германия е съгласна с Лондон за необходимостта всяко увеличение в бюджета за 2014-2020 г. да се ограничи

21:16 | 22.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Германският канцлер Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Германското правителство отхвърли информацията, публикувана от Financial Times, че канцлерът Ангела Меркел може да се опита да отмени ноемврийската среща на върха на ЕС, ако Великобритания планира да наложи вето на споразумението за бюджета, съобщава Асошиейтед прес.

Говорител на британския премиер Дейвид Камерън пък заяви, че Великобритания не е получавала съобщение от Германия за възможно анулиране на срещата на ЕС, насрочена за идния месец, която ще бъде посветена на дългосрочния бюджет на общността.

Позовавайки се на източници, близки до преговорите FT съобщи, че „Германия възнамерява да предупреди Великобритания, че ще се опита да отмени срещата на върха идния месец, ако премиерът Дейвид Камерън настоява да наложи ветото си над всяко споразумение, предвиждащо друго, освен замразяване на разходите".

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт заяви на редовна пресконференция, че напълно отхвърля информацията.

По думите на Зайберт Германия е съгласна с Великобритания, че е необходимо да се ограничи всяко увеличение в бюджетния план за 2014-2020 година в момент, когато много страни членки на ЕС са наложили строги мерки за икономии.

Той допълни, че Германия подкрепя "много умерено" увеличение в седемгодишната бюджетна рамка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още