IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш френски министър призна за 600 000 евро в банкова сметка в чужбина

Жером Каюзак не уточни в коя банка и коя държава е укритата от него сметка, а срещу него бе заведено дело за пране на пари и данъчни измами

23:16 | 02.04.13 г. 1
<p>
	Жером Каюзак. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Жером Каюзак. Снимка: Ройтерс

Бившият френски министър по въпросите на бюджета Жером Каюзак призна днес, че е имал недекларирана банкова сметка в чужбина и срещу него започна официално разследване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Разследването се води за пране на пари и данъчни измами. Засега не става ясно в коя банка е сметката на Каюзак, посочва ИТАР-ТАСС.

В миналото бившият министър отричаше твърденията, че има тайна сметка в Швейцария, посочва Ройтерс. Сега той призна, че има 600 000 евро в чужбина.

Каюзак подаде оставка като министър преди две седмици, след като френски прокурори започнаха да разследват обвинения срещу него, повдигнати от уебсайт, известен със своите разследвания. Тогава за първи път се появиха информациите за тайната швейцарска банкова сметка на Каюзак.

Случаят нанася удар по френския президент Франсоа Оланд, обещал безупречен екип от министри, когато дойде на власт. По повод аферата Оланд подчерта в изявление, че Каюзак е допуснал непростима морална грешка, когато е скрил от властите, че има сметка в чужбина, предаде AFP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
melon
преди 11 години
Тези, в сравнение с нашите "юнаци" са като чавдарчета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още