IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на UPS надхвърли очакванията заради силните доставки през януари

Най-големият доставчик на колетни пратки в света купува унгарската компания за фармацевтична логистика CEMELOG Zrt

16:28 | 25.04.13 г.
Печалбата на UPS надхвърли очакванията заради силните доставки през януари

Най-голямата компания за доставка на колетни пратки в света United Parcel Service Inc обяви по-висока от очакваната печалба за първото тримесечие, подкрепена от силен следваканционен сезон през януари, съобщи Ройтерс.

Обемите на ежедневните доставки в САЩ са нараснали с 4,4% начело с подразделението за наземна дейност, което е разнасяло средно по 531 000 пратки. Благодарение на по-развитата си мрежа в САЩ и преднамереното преминаване на потребителите към по-евтините и по-бавни доставки по земя вместо по въздух, UPS е в по-добра позиция от основния си конкурент FedEx Corp, който е концентриран главно в международни въздушни доставки.

През първото тримесечие приходите от международните доставки на UPS са останали без промяна, докато приходите от САЩ са нараснали с 3,4%. Общите приходи са нараснали с 2,2%, достигайки 13,43 млрд. долара.

Нетната печалба се е увеличила до 1,04 млрд. долара, или 1,08 долара на акция, от 970 млн. долара, или 1 долар на акция за първото тримесечие на 2012 г. Ако се изключат еднократните ефекти, компанията е спечелила по 1,04 долара на акция. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за средна печалба от 1,01 долара на акция без еднократните ефекти при приходи от 13,46 млрд. долара.

От UPS обявиха също, че ще закупят унгарската компания за фармацевтична логистика CEMELOG Zrt, за да увеличат обхвата на доставките си в здравния сектор в Европа, без обаче да разкриват подробности за сделката.

През януари американската компания изтегли офертата си за закупуването на холандския си конкурент TNT Express, след като европейски регулаторни органи обявиха, че ще наложат вето върху евентуална сделка заради опасения за конкуренцията.

През последните 12 месеца акциите на UPS поскъпнаха с 5%, но изостават от средното представяне на компаниите в индекса Standard & Poor's 500, отчели ръст от 15%. В началото на днешната сесия ценните книжа прибавят 1,3% към стойността си до 83,50 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още