IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приоритет номер едно за Великобритания е оздравяването на икономиката

Целите за година напред бяха оповестени от кралица Елизабет Втора по време на церемонията по откриването на новата сесия на парламента

18:17 | 08.05.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Приоритет номер едно за Великобритания е оздравяването на икономиката

Британското правителство представи днес приоритетите в политиката си за една година напред, като задача номер едно е оздравяването на икономиката и намаляването на дефицита.

Целите за година напред бяха оповестени от кралица Елизабет Втора по време на традицонната пищна церемония при откриването на новата сесия на парламента, съобщи Bulgaria On Air.

В основата на програмата на кабинета на Дейвид Камерън са залегнали и нови мерки за борба с имиграцията.

Новият закон за имиграцията цели регулирането на достъпа на имигрантите до здравеопазването във Великобритания, като те вече ще плащат за някои здравни услуги. Предвижда се да бъдат увеличени и глобите за бизнеса при използване на нелегален труд.

Със закона ще се улесни депортирането на нелегалните имигранти и чуждестранните престъпници. Ако новите мерки бъдат приети от парламента, нелегалните имигранти няма да имат право и на шофьорски книжки.

"Моето правителство представя закон за по-нататъшни реформи в британската имиграционна система. Законът цели тази страна да привлича хора, които могат да допринасят, и да отблъсква онези, които не го правят", каза британската кралица.

Консервативната партия на Дейвид Камерън дойде на власт преди три години с обещанието за драстично намаляване на имиграцията. Според Даунинг стрийт 10 коалиционният кабинет е успял да я свие с една трета благодарение на затягането на визовия режим.

Елизабет Втора подчерта, че приоритет остава оздравяването на британската икономика.

"Уважаеми членове на камарата на лордовете, програмата на моето правителство ще продължи да бъде фокусирана върху изграждането на по-силна икономика, за да може Великобритания да бъде конкурентоспособна и успешна по света", посочи кралицата.

Елизабет Втора представи и плановете на коалиционното правителство да се сложи таван на сумите, които трябва да се внасят за социално осигуряване, за намаляване на регулациите за дребния бизнес и разширяване на потребителските права. Ще бъде въведена фиксирана данъчна ставка за пенсионно осигуряване, а увеличаването на възрастта за пенсиониране до 67 години се отлага за 2026-а година.

В съвместния предговор към речта на кралицата британският премиер Дейвид Камерън и неговият заместник Ник Клег признаха, че пътят на икономическото възстановяване пред страната ще е „тежък”, но подчертаха, че решимостта за справяне с предизвикателствата е „по-силна от всякога”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 11 години
Е те това беше най-смешното нещо, дето съм чел напоследък. С такива рестриктивни мерки господа и Ваше Величество нали се сещате кога ще ви тръгне икономиката - точно никога. А това, че "....нелегалните имигранти няма да имат право на шофьорски книжки" спокойно може да кандидатства за рекораите на Гинес, като най-великата глупост, изричана някога. А аз до преди малко си мислех, че право на шофьорска книжка има човек, който може да кара кола, познава правилата за движение и е положил съответен изпит. Това ако се приеме, направо си купувам един таралясник и ще си го карам из Англия с бясна скорост. И нека някой да ми обясни, че нямам право да карам кола, след като според закона аз съм априори в нарушение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още