IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири държави от ЕС обединиха усилия в борбата с имигрантите

Директивата за свободно движение на хора в ЕС не трябва да бъде безусловна, настояват вътрешните министри на Великобритания, Австрия, Германия и Холандия

17:28 | 25.04.13 г. 1
<p>
	<em>Снимка: ЕС</em></p>

Снимка: ЕС

Вътрешният министър на Великобритания е убедила колегите си от Австрия, Германия и Холандия да се борят за въвеждането на рестрикции за достъп до публични услуги на имигрантите заради очаквания наплив на българи и румънци след отпадането на рестрикциите за работа от 2014 г., съобщава британският в. Telegraph.

В съвместно писмо до Брюксел четирите държави предупреждават, че имигранти от новите държави-членки на Европейския съюз (ЕС) осъществяват „значителен натиск“ върху образователната и здравната системи, както и върху социалното подпомагане.

В писмото пише още, че директивата за свободно движение на хора в ЕС не трябва да бъде безусловна, както и че някои градове са подложени на „значително напрежение заради определен тип имигранти от други страни-членки“.

„Тези имигранти се възползват от възможностите, които предоставя свободата на движение, без обаче да изпълнят изискванията за упражняването на това право. Този тип имиграция натоварва приемащите държави със значителни допълнителни разходи заради предоставянето на образователни, социални и здравни услуги, както и адекватното настаняване“, коментират вътрешните министри от четирите държави.

Изданието припомня,че премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обяви наскоро, че планира да ограничи достъпа на имигранти до жилищно подпомагане, здравеопазване, социални помощи и правна помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
А аз предлагам, екологично чистият чесън, който се изнася за стотинки от ямболските села за Англия,да се изнася за вътрешния пазар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още