IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вайдман: Европа не трябва да отстъпва от икономиите

Решението на младежката безработица не трябва да е краткосрочно, а да цели устойчива заетост, смята шефът на Bundesbank

17:00 | 09.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Вайдман: Европа не трябва да отстъпва от икономиите

Шефът на Bundesbank Йенс Вайдман заяви, че европейските страни не трябва да отстъпват от реформите и да прибягват до стимулиращи пакети срещу младежката безработица, тъй като това няма да създаде устойчива заетост, съобщава Ройтерс.

Вайдман повтори критиките си към Франция за това, че не успя да постигне целите си за съкращаване на бюджетния дефицит, изтъквайки ключовата роля на втората по големина икономика в еврозоната за доверието в косолидационнните усилия на целия валутен съюз.

„Младежката безработица в някои региони е наистина драматична, но краткосрочните икономически и стимулиращи програми и все по-голямото дългово бреме върху следващите поколения не създават усточивите работни места от които има нужда“, посочи той.

Според Вайдман, който е и член на УС на ЕЦБ, намаляването на темпото на икономии не е решение за младите хора, които се нуждаят от дългосрочни перспективи, а това може да се осигури единствено от конкурентни компании и стабилни икономики.

„Точно сега, когато имаме по-строги правила за ограничаване на бюджетните дефицити, не трябва да допускаме загуба на доверие, като позволяваме по-голяма гъвкавост.

Миналата седмица ЕК даде на Франция още две години за посрещане на бюджетните цели заради лоши икономически перспективи.

Френският президент Оланд и германският канцлер Меркел са на противоположни страни в дебата относно това дали трябва да се подкрепи растежа за сметка на мерките за икономии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 11 години
"Миналата седмица ЕК даде на Франция още две години за посрещане на бюджетните цели заради лоши икономически перспективи."А къде спят рейтинговите агенции ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още