IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките ще повишават заплатите при ограничения на бонусите

Служителите във финансовите институции ще получат повече обучения и по-гъвкаво работно време, смятат експерти в областта на човешките ресурси

22:02 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Банките ще повишават заплатите при ограничения на бонусите

Европейските банки ще вдигат заплатите на служителите си, за да неутрализират ефекта от лимита на бонусите в ЕС. 

Според  проучване на компанията за подбор на персонал Towers Watson, цитирано от Bloomberg, само 7% от експертите по човешки ресурси смятат, че европейските правила ще доведат до намаляване на заплатите в сектора. 53% от анкетираните пък са на точно обратното мнение – че заплащането ще бъде повишено.

Служителите в банките ще получат повече обучения, придобивки при пенсиониране и по-гъвкаво работно време.
Според анкетата повечето експерти в сектора смятат, че въвеждането на правилото ще бъде в полза на чуждите пазари. Болшинството залага, че печеливш ще бъде банковият сектор в Ню Йорк, следват Хонконг, Сингапур и Швейцария.

Лимитите, предложени от Европейския банков регулатор, са до 500 хил. евро годишно. Правилата още не са получили одобрението на всички европейски институции.

Идеята за тези ограничения дойде през 2008 година. Тогава като една от причините за кризата във финансовия сектор беше посочен прекомерния риск, приеман от инвестиционните банкери, с цел по-високи бонуси. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още