IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът на Италия прие мерките за икономически растеж

Налага се забрана да се отнемат принудително жилища, които са единствени за собствениците им

16:59 | 26.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Парламентът на Италия прие мерките за икономически растеж

Долната камара на италианския парламент прие 117 мерки за борба с икономическата криза след двудневни дебати, въпреки опозицията на популисткото „Движение 5 звезди“ на комика Джузепе Грило, предаде АП.

Мерките предвиждат изграждането на безплатен достъп до Wi-Fi мрежа на обществени места, налагането на забрана да се отнемат единствени жилища за собствениците, както и въвеждането на „таван“ за възнагражденията на ръководителите на държавните компании.

Премиерът на Италия Енрико Лета пое ангажимент пред депутатите „да се бори неуморно“ с укриването на данъци и призова хората, които са скрили данъци, да върнат парите си обратно в страната.

„Новите международни споразумения, свързани с избягването на плащането на данъци, които вероятно могат да доведат до най-големите промени в данъчната система от 20-те години насам, променят правилата на играта за италианците“, коментира премиерът.

Той предупреди италианците, които държат парите си в чужди сметки, че „климатът се променя“, както и че в международен план те може и да не получават защитата и анонимността, на които са се радвали досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още