IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale удвои тримесечната печалба на годишна база

Преработваме из основи нашия бизнес модел и мисля, че постигаме резултати, коментира главният изпълнителен директор Фредерик Удеа

10:33 | 01.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Societe Generale удвои тримесечната печалба на годишна база

Френската банкова група Societe Generale обяви по-висока от очакваната печалба за второто тримесечие, която надхвърля повече от два пъти постигнатата през периода април-юни 2012 г. въпреки тежката обстановка в Европа, съобщи CNBC.

Нетната печалба достигна 955 млн. евро при 436 млн. евро през второто тримесечие на миналата година. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за средна нетна печалба от 703 млн. евро.

Банковата група запазва целта си за печалба за годината и изтъкна, че планът за съкращаване на разходите, обявен през миналото тримесечие, е в процес на реализация, като от планираните икономии за 900 млн. евро до 2015 г. вече са постигнати 170 млн. евро.

„Изключително съм щастлив с представянето на компанията във френското банкиране на дребно и от силния ръст на приходите от над 3%. Добрият контрол върху разходите и сериозното подобрение при брутната оперативна печалба са нещо много позитивно“, заяви главният изпълнителен директор на Societe Generale Фредерик Удеа. „Навсякъде е налице подобрение в съотношението на разходи към приходи и съм много положително настроен за развитието в това направление“, добави той.

По думите му банката се развива. „Това, което е много явно от данните за второто тримесечие, е, че са налице поредица от проекти, които дават резултат, и то не само от това тримесечие, а от две години назад. Преработваме из основи нашия бизнес модел и мисля, че постигаме резултати“, подчертава Удеа. Главният изпълнителен директор отбеляза, че резултатите са се подобрили въпреки икономическото забавяне в Европа.

В съобщението, публикувано от банковата група, той коментира, че доброто представяне през първата половина на 2013 г. е било „подкопано от качеството на получателите на франчайз и фундаменталните усилия, полагани в продължение на години в опит те да бъдат приспособени към новата икономическа и регулаторна среда“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още