IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allianz вдига дивидента за 2013 г. с 18%

Най-големият европейски застраховател отчете ръст от 8% в оперативната печалба за миналата година

10:30 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Allianz вдига дивидента за 2013 г. с 18%

Най-големият европейски застраховател Allianz ще повиши дивидента си, след като печалбата за последното тримесечие се покачи с 1%, не оправдавайки обаче очакванията на анализаторите, съобщава Bloomberg.

Застрахователят планира да вдигне дивидента за 2013 г. до 5,30 евро на акция след 4,50 евро през 2012 г. - ръст от 17,8%.

Нетната печалба на компанията за периода е достигнала 1,26 млрд. евро, спрямо очаквания за 1,31 млрд. в анкета на агенцията. 

Оперативната печалба за 2013 г. се е увеличила със 7,8% до 10,1 млрд. евро, спрямо  целта на компанията за малко над 9,7 млрд. За тази година целта за оперативната печалба е в диапазона 9,5-10,5 млрд. евро.

Същевременно акционерите на Allianz призоваха да се вземат мерки относно състоянието на дъщерната компания за управление на активи – Pimco, в следствие на кадровите промени в мениджмънта й, съобщава Financial Times.

Ръководителите на Allianz са решени да избегнат бъдещ кадрил в Pimco на най-високо ниво след шокиращото напускане на главния изпълнителен директор Мохамед Ел-Ериан след информация за пререкания с главния инвестиционен директор Бил Грос.

Инвеститорите се питат дали проблемите с персонала в Pimco ще се отразят на компанията да се справи с все по-трудната среда за инвестиции в инструменти с фиксирана доходност. 

Повече новини за пазара на акции вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още