IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Русия не иска военен конфликт със САЩ

Пред украинското правителство обаче не стои само сепаратисткият проблем, а и икономическият, пише Washington Post

11:12 | 17.04.14 г. 22
Автор - снимка
Създател
<p>
	Проруски демонстранти пред постер, изобразяващ призив от Втората Световна война в комбинация с актуално послание, в Луганск, Източна Украйна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Проруски демонстранти пред постер, изобразяващ призив от Втората Световна война в комбинация с актуално послание, в Луганск, Източна Украйна. Снимка: Ройтерс

Докато руският президент Владимир Путин казва, че западната съседка на Русия е на ръба на гражданска война, в Славянск конфликтът е далеч по-психологически, отколкото физически, отбелязва пък Financial Times. Като изключим, че от време на време прелитат един изтребител и два хеликоптера, силите на Киев бяха незабележими през целия ден в областта в северната част на Донецка област, където въоръжени мъже и местни жители завзеха правителствени сгради в няколко града.

Пропагандната война не върви в една посока, посочва изданието. Киев съобщи за смъртни случаи, които остават непотвърдени, и първоначално опита да отрече, че военна техника е попаднала в чужди ръце. Впоследствие обаче призна, че вчера следобед са били превзети бронетранспортьори. Проруски въоръжени лица твърдят, че украинските военни са дезертирали. Според друга информация те са били принудени да предадат военната техника. И в двата случая завземането на БТР-ите е пропаганден удар за сепаратистите и открито унижение за украинското следреволюционно правителство, пише британският всекидневник Daily Telegraph.  

Освен БТР-и, Украйна изгуби контрола върху друго важно оръжие в битката с Руската федерация: телевизията. Във вторник руската държавна телевизия отново започна да се излъчва в Донецк седмици след като Киев спря излъчването й, тъй като според правителството показва лъжи и кремълска пропаганда.

Но пред украинското правителство не стои само сепаратисткият проблем. Надеждността на Киев е изложена на опасност в момент, когато централното правителство се опитва да убеди населението, което се страхува от икономически затруднения, че бъдещето им е в Украйна, а не в Русия, пише американският Washington Post.

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк призна, че пакетът, предлаган от МВФ, е непопулярен, но Киев е разорен и отчаяно се нуждае от пари, а Москва вече не е възприемана като надежден благодетел. Особено в източната част на страната, където културните и икономически връзки с Русия са далеч по-силни, отколкото в Западна Украйна, спасителният план вреди на популярността на правителството сред вече скептичната публика, посочва изданието.

Русия и Украйна ще седнат днес на масата на преговори с висок залог с цел да се облекчи кризата в бившата съветска република, където прокремълски активисти затягат контрола си върху индустриалното сърце на украинския югоизток, пише още британският Daily Telegraph. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Мишо Шамара/ът пак е тук!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 0
hemilio
преди 10 години
Интересни времена,инспирирани от интересни личности,нека поживеем и ще видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 10 години
аз пък искам война и да стрелям по англосаксонци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 0
V.At.
преди 10 години
Напълно съгласен. Както и да се развива "конфликта" между Русия и САЩ в момента нашия отбор - ЕС стои на резервната скамейка и гледа жално. И не става въпрос за кого викаме, а къде участваме. Не сме нито американски щат, нито съюзна република. И мисля, че нещото по-гадно е на ред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
не съм се заричал никога за подобно нещо, а ти предложих споразумение - Коментар 31 от 30.11.2013 тук:http://m.investor.bg/news/comments/162487/332.html"Понеже общуването с ПРОСТИ и АРОГАНТНИ хора винаги ме е отвращавало, то ще те помоля да ме игнорираш и никога повече да не се обръщаш към мен за каквото и да е било! Аз ще те поставя в "Нежелани потребители" СЪЩО!"КОЕТО ТИ НАРУШИ ЗА ПОСЛЕДНО на 26.03.2014 тук с коментар 14:http://forums.investor.bg/news/comments/169368/335/1.htmlСори, никой не може да направи на една *** ТОВА, което може тя сама да си направи :))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 9
SS-23
преди 10 години
Извини ме предварително, ама просто е нелогично да премълча:=============================Те много неща не са логични в тоя свят, ама ... :))Гледам, че големи терзания имаш по едноокия... 45 минути го мислИ и пак за него плещиш ... ха ха ха...........п.п. Не се занимавай с мен момче, нали преди време сам се зарече! Гледай си там двойното ФФ и продължавай напред... пърдон - назад ! Ха ха ха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Извини ме предварително, ама просто е нелогично да премълча:"това, което на мен ми лъха е, че скоро не си имал среща с едноокия"--------------------------------------------------------------------------------------Понеже за теб познанието е достъпно единствено чрез ОПИТА, а анализа не съществува, то извода е, че изхождайки от собствения опит /непрекъснатата заетост с "едноокия"/, ЗНАЕШ, че няма как да съм имал среща с НЕГО, не само скоро, а и изобщо :))))))))))))))))))Обаче аз мога да кажа и друго: Докато съществуват абсолютните ***, "едноокия" ще е недостъпен за останалите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
за теб е ясно! по-ясно няма да стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 9
SS-23
преди 10 години
това, което на мен ми лъха е, че скоро не си имал среща с едноокия ... ха ха ха ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
или не можеш да четеш, или не се вслушваш в съветите ми :))))))))))))1. Никой не те е нападал!2. Единственото което лъха и от редовете и между редовете е манипулацията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още