IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Русия не иска военен конфликт със САЩ

Пред украинското правителство обаче не стои само сепаратисткият проблем, а и икономическият, пише Washington Post

11:12 | 17.04.14 г. 22
Автор - снимка
Създател
<p>
	Проруски демонстранти пред постер, изобразяващ призив от Втората Световна война в комбинация с актуално послание, в Луганск, Източна Украйна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Проруски демонстранти пред постер, изобразяващ призив от Втората Световна война в комбинация с актуално послание, в Луганск, Източна Украйна. Снимка: Ройтерс

Докато руският президент Владимир Путин казва, че западната съседка на Русия е на ръба на гражданска война, в Славянск конфликтът е далеч по-психологически, отколкото физически, отбелязва пък Financial Times. Като изключим, че от време на време прелитат един изтребител и два хеликоптера, силите на Киев бяха незабележими през целия ден в областта в северната част на Донецка област, където въоръжени мъже и местни жители завзеха правителствени сгради в няколко града.

Пропагандната война не върви в една посока, посочва изданието. Киев съобщи за смъртни случаи, които остават непотвърдени, и първоначално опита да отрече, че военна техника е попаднала в чужди ръце. Впоследствие обаче призна, че вчера следобед са били превзети бронетранспортьори. Проруски въоръжени лица твърдят, че украинските военни са дезертирали. Според друга информация те са били принудени да предадат военната техника. И в двата случая завземането на БТР-ите е пропаганден удар за сепаратистите и открито унижение за украинското следреволюционно правителство, пише британският всекидневник Daily Telegraph.  

Освен БТР-и, Украйна изгуби контрола върху друго важно оръжие в битката с Руската федерация: телевизията. Във вторник руската държавна телевизия отново започна да се излъчва в Донецк седмици след като Киев спря излъчването й, тъй като според правителството показва лъжи и кремълска пропаганда.

Но пред украинското правителство не стои само сепаратисткият проблем. Надеждността на Киев е изложена на опасност в момент, когато централното правителство се опитва да убеди населението, което се страхува от икономически затруднения, че бъдещето им е в Украйна, а не в Русия, пише американският Washington Post.

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк призна, че пакетът, предлаган от МВФ, е непопулярен, но Киев е разорен и отчаяно се нуждае от пари, а Москва вече не е възприемана като надежден благодетел. Особено в източната част на страната, където културните и икономически връзки с Русия са далеч по-силни, отколкото в Западна Украйна, спасителният план вреди на популярността на правителството сред вече скептичната публика, посочва изданието.

Русия и Украйна ще седнат днес на масата на преговори с висок залог с цел да се облекчи кризата в бившата съветска република, където прокремълски активисти затягат контрола си върху индустриалното сърце на украинския югоизток, пише още британският Daily Telegraph. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 6
SS-23
преди 10 години
двойното противоречие във въпроса ти, обезсмисля отговора ===================================Двойно е противоречието в твоя мозък ... и малко по-надолу от него ...Ха ха ха ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
двойното противоречие във въпроса ти, обезсмисля отговора :)))))))))С уводното изречение на коментара, демонстрираш, и че нямаш нужда от отговор :)))))))))Ако наистина можеш да четеш, прочети внимателно коментар 4! Ако пак не успееш да го разбереш, то прочети коментар 7 :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 10
SS-23
преди 10 години
Ни ми разтягай локуми, чрез словесна еквилибристика ... чакам отговор на простичкият въпрос: защо изневиделица ме "нападна", след като коментирам не теб, а изказването на черния ***, от което лъха между редовете, че САЩ се страхуват и реално не искат конфликт с Русия ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Хмм... интересно!А ти защо се нервиш /ФФ->жалък опит за обида (1)/, "мислейки" си, че аз съм агресивен :) - (1) издава показно комплексите директно чрез тъпотата ! :)=> се уплаши че те видях и затова ме нападаш :)))))))))=> няма нужда да доказвам констатацията за категоричното ти определяне, защото я показа за пореден път! - констатацията за категоричното определяне не е допускане, защото е безпристрастно и многократно показано :)))=> безпристрастността не предполага агресия :))))) - ти сам си противоречиш: "агресия, така неприсъща за ФФ"!=> приемайки това противоречие, се мъчиш да покажеш на себе си, че не си *** и комплексиран! чрез вменената ми, от АЗ-а ти чрез желанията агресия, която ми е неприсъща :)))=> още веднъж показваш, че констатацията за категоричното ти определяне е вярна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
Pyramid
преди 10 години
- Например, да изпусне оножданьето и да си 'оди нетакована. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 11
SS-23
преди 10 години
Аууу , агресия, така неприсъща за ФФ ! :) А да попитам, изхождайки от тоталната си нерамотност, какви външни страхове има една "самка" и какво може да ги събуди ?!? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Едно тъпо и комплексирано "човеко-животно", може да усети единствено вътрешните си страхове, когато евентуалната външна манипулация го провокира, и ги "събуди"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 17
SS-23
преди 10 години
Те (руснаците) не се интересуват от военен конфликт с нас; ние не се нуждаем от война", заяви Обама в интервю за телевизионния канал .============Страх ли усещам .... или така ми се струва !?! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 7
bgMan
преди 10 години
Да видим колко време още е необходимо на някои надъхани зомбирани поддръжници и на двете страни (САЩ, Русия) за да осъзнаят, че действителността не е това, което си мечтаят и в което вярват а нещо доста по-гадно и по встрани от ограничените им житейски парадигми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още