IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френското правителство ще има думата за бъдещето на Alstom

Министърът на икономиката Арно Монтбур и премиерът Манюел Валс ще се срещнат с ръководството на General Electric

15:58 | 25.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Френското правителство ще има думата за бъдещето на Alstom

Френската инженерна група Alstom е получила предложение за придобиване на стойност 13 млрд. долара от американския конгломерат General Electric (GE), предаде Bloomberg в четвъртък. Новината се хареса на инвеститорите, тъй като вчера акциите на Alstom поскъпнаха рязко.

Изглежда, че френското правителство ще надделее във фурора относно бъдещето на Alstom. Дори борсовият регулатор беше принуден да спре търговията с нейни акции в очакване на становището на компанията относно слуховете, пише CNBC.

Министърът на икономиката на Франция Арно Монтбур заяви пред местния вестник Le Monde, че е притеснен относно бъдещето на производителя на турбини и влакове, след като се появиха спекулациите, че General Electric да купи Alstom. Министърът увери, че планира среща с ръководството на GE.

„Правителството изразява патриотична загриженост и бдителност за Alstom“, казва той. „Загрижеността ни е свързана със сериозния риск от загубата на основен център за вземане на решения. Заедно с премиера Манюел Валс ще се срещнем с президента на General Electric, за да обсъдим тази наша загриженост.“

Арно Монтбур се е срещнал с главния изпълнителен директор на Alstom в четвъртък. Министърът прави изявление само ден след съобщението на Bloomberg, че General Electric обмисля придобиването на транспортната и енергийната група.

Източник, запознат със случващото се, е разкрил пред Ройтерс, че Бордът на директорите на Alstom ще заседава в петък следобяд. От Alstom са отказали да коментират.

Същевременно изпълнителният директор на Alstom Патрик Крон е заявил пред синдикатите, че групата води преговори за „индустриална сделка“, но е посочил, че не е получавала предложение от General Electric, пише Ройтерс.

Вчера на борсата в Париж акциите на дружеството поскъпнаха с 10,9%, след като Bloomberg съобщи, че предложената сума за компанията е около 13 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още