IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Възходът на десния популизъм е достоен за съжаление

Най-добрият отговор e повишаване на конкурентоспособността, растежа и създаване на нови работни места, посочи германският канцлер

19:48 | 26.05.14 г. 6
<p>
	Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Възходът на десния популизъм на европейските избори е "забележителен и достоен за съжаление". Това заяви канцлерът на най-голямата икономика на Стария континент Ангела Меркел, цитирана от AFP. Според нея най-добрият отговор е забележителен и достоен за съжаление фокусът върху политика, която създава работни места и подобрява конкурентоспособността.

Германският канцлер посочи, че е важно избирателите да бъдат спечелени отново и "това важи и за Франция", където крайнодесният "Национален фронт" триумфира, пише БТА.

"Курс към повишаване на конкурентоспособността, растежа и създаване на нови работни места е най-добрият отговор за тези, които са разочаровани и сега гласуваха по начин, който никой от нас не желае", отбеляза тя.

Меркел обаче похвали политиката на реформи на френското правителство, която според нея включва "основните стъпки, които да изведат Франция до по-голяма стабилност и успехи".

Консерваторите на Меркел се представиха най-силно в Германия, но новата партия "Алтернатива за Германия", която иска южните европейски страни да напуснат еврозоната, получи 7 на сто от гласовете.

Тя подчерта, че сега предстоят сериозни дискусии за избирането на новия председател на Европейската комисия. По думите ѝ нито социалистите, нито консерваторите могат да съберат сами достатъчно гласове за избирането на председател.

Ангела Меркел обаче приветства кампанията, водена от Жан-Клод Юнкер, с която Европейската народна партия стана първата европейска политическа сила.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Kosto
преди 7 години
Малоумницата на века!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Като свършат бедните и мързеливите, ех че хубав живот ще настане, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
За съжаление днес е така.Две крила на едно и също тяло, само че главата е педалс.а и си го отнася *** (т.е. простия, бедния и мързеливия) дето не ще да се напъне за каквото и да било а чака някой да му снесе наготово.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
Ricco
преди 9 години
Ми да ти Обясня тогаз: ляво и дясно са две крила на едно и също движение - етатизъм (което пък е по-мека форма на тоталитаризъм). Които две крила на практика правят едно и също нещо, но с малка разлика в реториката (не в действията, а в реториката!).П.П.Какво е етатизъм и тоталитаризъм виж в уикипедията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 2
deant
преди 9 години
Най-добрият отговор e повишаване на конкурентоспособността, растежа и създаване на нови работни места, посочи германският канцлер---Механичен изтъркан отговор, който слушаме от поне 5 години. Явно и по нагоре от нас има такива приказки. Дори бих ги окачествил като популистки, защото се повтарят без да се изпълняват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 7
SSIW
преди 9 години
"Най-добрият отговор e повишаване на конкурентоспособността, растежа и създаване на нови работни места..."---------------------------------Един велик ум го е казал отдавна : "Само храната е в състояние да спаси човечеството от глад" /В.И.Ленин/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 11
Tigerman
преди 9 години
Добре де, аз много не разбирам В ЕвропаДясното е за по-капиталистическа политика като еталон е Англо-Саксонския моделЛявото е за социализъм, повече протекции за индустрии от държавата, пари за държавата от данъци и сила на държавата над частните фирмиМоже би ще трябва да прочета нещо по въпроса.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още