IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Swiss Re спадат след разочароващ тримесечен отчет

По-слабото представяне на презастрахователната компания се дължи на по-малката печалба на поделението за здравно и животозастраховане

17:26 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Swiss Re спадат след разочароващ тримесечен отчет

Печалбата на втората по големина презастрахователна компания в света - Swiss Re Ltd., за второто тримесечие не оправда очакванията на анализаторите, информира Bloomberg.

Незадоволителното представяне се дължи на по-малката печалба на поделението за животозастраховане и здравно застраховане След публикуването на междинните резултати акциите на компанията поевтиняха до най-ниската цена от април.

Нетната печалба за периода април-юни се покачва с 2% до 802 млн. долара спрямо отчетените година по-рано 786 млн. долара. Прогнозите на анализаторите бяха, че базираната в Цюрих компания ще спечели 898 млн. долара.

Нетната печалба на поделението за животозастраховане и здравно застраховане спадна с близо 69% до 48 млн. долара при 154 млн. долара година по-рано. Печалбата от общозастрахователния бизнес се покачва с 22% до 553 млн. долара, след като премиите се увеличават с 12 на сто.

Swiss Re преструктурира поделението си за животозастраховане и здравно застраховане, което донесе най-малко печалби през 2013 г., коментира по време на представянето на междинните резултати финансовият директор Дейвид Кол. До 2015 г. компанията гони възвръщаемост на капитала от поделението в интервала 10%-12%.

Щетите от природни бедствия се свиват до 158 млн. долара при 426 млн. долара за второто тримесечие на 2013 г. Щетите вследствие на човешка грешка намаляват до 26 млн. долара при 96 млн. долара година по-рано. Щетите от катастрофи са с близо 60 млн. долара по-малко от прогнозираното.

Към 17:10 часа българско време на борсата в Цюрих книжата на презастрахователя поевтиняват с 3,2% до 74,60 франка за брой – най-ниското ниво от април насам. За последните 12 месеца акциите на Swiss Re са добавили 13% към стойността си, но от началото на годината губят 8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още