IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция ще ускорява икономическите реформи

Френският президент Франсоа Оланд призова за мерки, които да отслабят "все още надцененото евро"

18:50 | 20.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Франция ще ускорява икономическите реформи

Френският президент Франсоа Оланд съобщи за нова порция реформи, чиято цел е да подобри икономическата ситуация и да върне страната към икономически ръст , пише онлайн изданието WBP.

В интервю за френския вестник Le Monde президентът е посочил две насоки на работа – жилищното строителство и намаляването на данъците за бедните домакинства.

„Искам да ускоря реформите, за да стимулирам възможно най-бързо растежа”, коментира Оланд.

Жилищното строителство се оказа един от сериозните проблеми пред френския президент, отбелязва WBP. Новото строителство достигна до 16-годишно дъно и това повлече цялата икономика надолу, допълват още анализаторите.

Агенциите за недвижими имоти посочват, че част от проблема са определените прагове на наемите в градовете с население над 50 хил. души. Тази мярка беше въведена в началото на годината.

В интервюто си френският президент коментира, че неговата администрация работи и по отношение на реформа по отношение на социалните помощи за по-ниско платените служители.

Оланд призова и ЕС и Европейската централна банка (ЕЦБ) да започнат мерки, които стимулират по-висок икономически растеж чрез инвестиции и за отслабване на „все още надцененото евро”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още