IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири ресторанта на McDonald`s в Москва са затворени заради нарушения

Проверки на Роспотребнадзор показали множество нарушения на санитарните изисквания

19:29 | 20.08.14 г. 4
Четири ресторанта на McDonald`s в Москва са затворени заради нарушения

Специалистите от руската Федерална служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) са затворили временно четири ресторанта на веригата за бързо хранене McDonald`s в Москва, става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Експерти от федералната служба са извършили проверки на образци от хранителните продукти, предлагани в ресторантите в периода 18-20 август. При проверките са установени редица нарушения на санитарните изисквания, уточняват от службата.

Ще бъдат повдигнати и дела за административни нарушения по Кодекса на Руската Федерация за административните правоотношения, става ясно още от съобщението.

На сайта на McDonald`s беше публикувано потвърждение за затварянето на четирите обекта в Москва.

„Анализираме предявените претенции, за да бъдат предприети действията, необходими за скорошното отваряне на ресторантите за посетителите”, се казва в изявлението.

От компанията допълват, че ще продължат да развиват своята дейност на територията на Русия. Първият ресторант от веригата беше открит в Москва на 31 януари 1990 година. 

McDonald`s се изтегли от Крим на 3 април 2014 година заради санкциите, които бяха наложени на Русия за анексирането на полуострова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 0
hex
преди 9 години
В америчко им викат ресторанти, та затова може би....Иначе тия май са франчайз - демек пречат на руския бизнес, а не на американците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
moderebov
преди 9 години
Новина без особено значение, и без това скоро в Москва няма да остане месо - какво ще продават? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
TIM
преди 9 години
Инвесторе поне пред думата "ресторант" мсдоналдс, слагайте някакво прилагателно - било "low cost", "fast food", "budget", обиждате много бранша!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 11
emos
преди 9 години
Eвалата Путин,тия нещастници просто не знаят с какво са се захванали.Лошото е,че заради *** хамериканци ще го отнесат и фашагите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още