IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonalds: Проблемът с доставките в Китай и Япония засяга значително продажбите

Продажбите в разработените обекти в региона може да спаднат с 5% през третото тримесечие, пресмята анализатор

22:04 | 04.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
McDonalds: Проблемът с доставките в Китай и Япония засяга значително продажбите

Веригата за бързо хранене McDonalds заяви, че проблемът с доставките в Китай и Япония засяга значително продажбите й в региона, съобщава ВВС.

Компанията посочва, че може да не изпълни годишната си прогноза за продажбите, след като въпросните пазари съставляват 10% от приходите й.

Миналия месец McDonalds прекрати продажбата на своите нъгети в Хонконг след информация в местни медии, че китайският й доставчик на месо преработва суровина с изтекла годност.

По информация на компанията близо 500 обекта в Япония са премахнали от менюто си пилешките хапки, като се очаква да започнат отново да ги предлагат, след като се намерят алтернативни доставчици от Китай и Тайланд.

В някои градове са били преустановени продажбите на Big Mac и Spicy McWing.

Понастоящем от McDonalds не могат да оценят точно влиянието върху печалбата за цялата година.

Според анализатора на Janney Capital Markets Марк Калиновски продажбите в разработените обекти в региона може да спаднат с 5% през третото тримесечие.

Други вериги за бързо хранене, като KFC и Pizza Hut, обявиха, че продажбите им също са били засегнати от безпокойството за качеството на продуктите.

През второто тримесечие McDonald's не успя да привлече повече клиенти към ресторантите си. На най-важния за концерна пазар - този в САЩ, приходите спадат, а в световен мащаб почти стагнират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още