IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната банка отпусна 378 млн. долара за енергийната система на Украйна

Средствата ще се използват за въвеждането на енергиен пазар в страната

09:24 | 23.12.14 г. 1
Световната банка отпусна 378 млн. долара за енергийната система на Украйна

Бордът на директорите на Световната банка одобри заем за електроенергийната система на Украйна в размер на 378,4 млн. долара, става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Целта е средствата да бъдат използвани в проекти за подобряване на електропреносната мрежа и въвеждането на енергиен пазар в Украйна.

Инвестицията ще подкрепи и плановете на Украйна за интегриране на възобновяемите източници в енергийната система на страната, както и въвеждане на „умни” мрежи. Модернизацията ще помогне да намалеят авариите по мрежата.

Световната банка е един от големите инвеститори в Украйна в последните години, коментират още от институцията. От 1992 година насам ангажиментите на банката в страната се оценяват на 9 млрд. долара за 45 проекта.

От 2004 година насам Световната банка инвестира в енергийния сектор на Украйна. Основните средства се насочват към енергийната инфраструктура, подобряване на сигурността на доставките и хармонизация на законодателството на страната с нормите в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Стефчо
преди 9 години
Украинците са пълни ***. Преди преврата имаха договорености за инвестиции от Китай за 20 млрд. и от Русия - за 15 млрд., а в момента просят за заеми за семки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още