IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair се отказва от плановете си за трансатлантическа линия

Генералният директор на компанията твърди, че съобщението на борда от понеделник се е дължало на "липса на комуникация"

10:40 | 20.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В четвъртък Ryanair призна, че е допуснала грешка, като е заявила, че нейният управителен борд е одобрил плановете за трансатлантическа авиолиния. „Става дума за липса на комуникация“, заяви Майкъл Олиъри, управляващ директор на компанията, цитиран от The Financial Times.

Обръщането на 180 градуса дойде след като в понеделник управителният борд на Ryanair одобри планове за трансатлантическа авиолиния, публикувани в изявление на компанията.

„Бордът на Ryanair, като всяка публична компания, е одобрил бизнес плановете за бъдещ растеж, включително и трансатлантически. Говорим с производителите за самолети за дълги полети, но не можем да коментираме повече“, обявиха от Ryanair в понеделник.

Няколко медии разпространиха тази информация в понеделник и Олиъри заяви, че е бил изненадан от „разпространението“ на историята. То заяви, че не е имало никой в Ryanair във вторник, който да оттегли изявлението на компанията, понеже е бил денят на свети Патрик (национален празник на Ирландия - бел. ред.) В сряда и четвъртък сутринта той е пътувал и чак след това на среща на борда в Милано въпросът е бил повдигнат.

В изявление до борсите в четвъртък Ryanair заяви, че в крайна сметка бордът не е одобрил проекта. „Имайки предвид скорошните публикации, бордът на Ryanair Holdings Plc иска да изясни, че не е обмислял или приемал какъвто и да е трансатлантически проект и не планира да го прави“, заяви Ryanair.

Олиъри от години говори за създаването на трансатлантическа линия, която да предлага ниски цена, но сделката зависи от постигането на договор с производителите на самолети. Той потвърди в четвъртък, че Ryaniar иска да постигне този проект и че води преговори с производители на самолети. Той заяви, че би било невъзможно бордът на Ryanair да одобри проекта, тъй като трансатлантическата линия би изисквала отделна компания.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още