IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RBS изгуби 446 млн. лири през първото тримесечие

Загубата се дължи на съдебни разноски за 856 млн. лири и на разходи по преструктуриране за 453 млн. лири

12:21 | 30.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
RBS изгуби 446 млн. лири през първото тримесечие

Royal Bank of Scotland (RBS) изгуби 446 млн. лири (687 млн. долара) през първото тримесечие на 2015 г. и съобщи, че ще задели 1,3 млрд. долара за потенциални съдебни разноски, пише CNBC.

Загубата е значителна спрямо печалбата от 1,6 млрд. лири, която банката, все още собственост на британското правителство, реализирана през първото тримесечие на 2014 г.

Загубата се дължи на съдебни разноски за 856 млн. лири, както и заради разходи по преструктуриране за 453 млн. лири.

Освен това RBS заделя още 334 млн. лири за следващи потенциални проблеми на валутните пазари. Това се случва, след като срещу няколко банки се води разследване по обвинения в манипулиране на пазара.

Акциите на банката поевтиняха с 2% в сутрешната търговия в Лондон. Анализатори от Citi коментират, че резултатите на RBS са в унисон с очакванията, освен приходите, които са с 4% по-ниски спрямо прогнозираното от кредитора.

От началото на финансовата криза и след поредицата съдебни разследвания RBS обяви нова стратегия, чиято цел е да възвърне доверието на клиентите.

Освен това банката ще продължи да изпълнява своя план за намаляване на разходите с 800 млн. лири през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още