IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA смята да инвестира 1 млрд. евро в борбата с климатичните промени

До момента компанията е инвестирала 1,5 млрд. евро във възобновяема енергия

13:09 | 04.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Магазинът на IKEA в центъра на Хамбург.&nbsp;<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Магазинът на IKEA в центъра на Хамбург. Снимка: Архив, Ройтерс

Най-големият търговец на мебели в света IKEA възнамерява да инвестира 1 млрд. евро във възобновяема енергия и различни начини да се подпомогнат по-бедните нации в борбата с промените в климата, предава Ройтерс.

Шведската компания смята да добави близо 600 млн. евро към вече инвестираните 1,5 млрд. евро за енергия, извличана от вятъра и слънцето.

Главният изпълнителен директор на компанията Питър Агнефял определя тази инвестиция като печеливша за всички заинтересовани страни. „От нея печелят потребителите, климатът, а също и IKEA“, заяви той пред Ройтерс.

IKEA Fondation, благотворителната организация от групата IKEA, ще инвестира 400 млн. евро  в подкрепа на семейства и общности, които са изложени на риск от природни бедствия, като наводнения, суши и др.

Според Агнефял тези инвестиции са в унисон с целта компанията да има позитивно влияние върху планетата и хората.

Висшестоящи служители от близо 200 държави ще се срещнат в германския град Бон, за да се подготвят за срещата на върха за климата в Париж, която ще се проведе  в края на тази година. Очаква се във френската столица правителствата да се споразумеят за действия, с които да се забави глобалното затопляне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Все повече се проумява ,че няма значение дали си спечелил на рулетката ако си на Титаник Хората явно не могат да разберат ,че Земята е затворена система и не може да има постоянен растеж поради което сегашната ''система'' се провали и трябва новаГ-н Хитов доктор по икономика и преподавател в УНСС го обяснява - http://krizata.blog.bg/history/2011/01/16/prichini-za-globalnata-ikonomicheska-kriza-obnoven-tekst.668684Rex Weyler, съосновател на Greenpeace International също го обяснява добре - http://greentech-bg.net/?p=2147През 2011 г. беше публикувана интересна книга на Richard Heinberg, The End of Growth: Adapting to Our New Economic Reality. Авторът поставя потресаваща диагноза: човечеството е достигнало фундаментална повратна точка в икономическата си историяПроф.Джефри Сакс също - http://darikfinance.bg/***/111777#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още