IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA планира да увеличи поръчките си за български предприятия

Собственикът на шведската верига запозна Бойко Борисов с плановете на компанията

17:06 | 08.05.15 г.
<p>
	Ингвар Кампрад и Бойко Борисов.<em> Снимка: МС</em></p>

Ингвар Кампрад и Бойко Борисов. Снимка: МС

IKEA планира да увеличи поръчките си за български предприятия, както и да направи съществени инвестиции в краткосрочни нисколихвени кредити за технологично обновление на фирмите, с които работи. Това е съобщил собственикът на шведската верига за мебели Ингвар Кампрад на среща с министър-председателя Бойко Борисов, информира пресцентърът на МС.

По време на разговора е отбелязано, че IKEA има над 25-годишна история в страната ни в поръчки и закупуване на крайни изделия и детайли за магазините си.

Премиерът е запознал Ингвар Кампрад с възможностите за развитие на бизнес в България, данъчната политика, мерките за подобряване на бизнес средата и развитието на инфраструктурата.

В България IKEA има магазин на околовръстния път на София. През април компанията пусна и онлайн магазин у нас, който е достъпен и през мобилни устройства.

През януари пък веригата отчете, че ръстът на продажбите ѝ е помогнал да увеличи нетната си печалба за фискалната 2014 г.  Пазарът на евтини мебели, които потребителите сглобяват сами у дома, се радва на рекордни приходи и увеличение на печалбата, тъй като потребителите на много ключови пазари, включително в Европа, се обръщат към по-евтините продукти заради забавянето на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още