IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Участието на Русия в Г7 е немислимо

Въпреки това германският канцлер подчерта желанието си за засилване на сътрудничеството с Русия

12:51 | 05.06.15 г. 12
Меркел: Участието на Русия в Г7 е немислимо

Участието на Русия в срещите на Г7 е немислимо, заяви германският канцлер Ангела Меркел в навечерието на срещата на върха на водещите индустриални държави.

"Г7 е група от държави, обединени от ценности като демокрация и върховенство на закона. Тези принципи включват защитата на международното право и ненарушимостта на границите, тъй като това е в основата на нашия световен ред. Руската анексия на Крим е нарушение на международното право", каза тя, цитирана от DPA.

В същото време канцлерът подчерта желанието си за засилване на сътрудничеството с Русия, без която според нея не е възможно разрешаването на редица конфликти, като например в Сирия. По думите на Меркел това е така, защото Дамаск поддържа постоянен контакт с руския президент Владимир Путин.

Меркел също така изрази задоволството си от факта, че контактите с Русия се развиват успешно в рамките на Г11, съобщава DW. Канцлерът добави, че има една добра работна среда и в Г20, но подчерта, че Г8 "има съвсем различно значение".

Що се отнася до разрешаването на кризата в Украйна, Ангела Меркел заяви, че на срещата на върха на Г7 в замъка Елмау в баварските Алпи не трябва да очакваме някакви пробиви. "Такива конфликти не могат да бъдат решени в един ден", заяви тя.

По-рано Меркел призна, че отсъствието на Русия от срещата на върха на Г7 е "вид загуба". Въпреки това тя посочи, че "Русия съществено наруши това, което аз наричам европейския световен ред след Втората световна война", каза канцлерът.

В същото време германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова за скорошно връщане на Русия в Г8. В същото време той отбеляза, че Западът не може да игнорира "нарушението на международното право от Русия".

Говорителят на германското правителство Щефан Зиберт заяви, че президентът на САЩ Барак Обама ще проведе двустранни срещи с Ангела Меркел преди срещата на върха на Г7. "Срещата ще се проведе непосредствено преди срещата на върха на Г7 в Крюн близо до замъка Елмау", каза Зиберт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

12
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Меркел, къде ти е войската?Като ни я покажеш, ще ти повярваме, че говориш от първо лице единствено число!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 8 години
Правилно налучкваш опита на Германия да се превърне в нова СУПЕРСИЛА от коятода зависят останалите участващи във ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. За да се държи толкова арогантно БАБЕТО разчита на част от АМЕРИКАНСКИЯ ЕЛИТ, като най вероятно на фамилията БУШ.Нещата в САЩ са влезнали в много критична фаза след като победена ГЕРМАНИЯ им отнема онова с което те управляват света и което е написано на еднодоларовата банкнота - novus ordo seclorum.КАК ЩЕ РЕАГИРАТ НА ПОДОБНО ИЗКАЗВАНЕ ТЕЗИ КОИТО ПЕЧАТАТ ХАРТИЙКИТЕ СИМВОЛ НА ТОЗИ НОВ СВЕТОВЕН РЕД?СЪГЛАСНИ ЛИ СА ДОВЧЕРАЩНИТЕ ПОБЕДЕНИ ДА ИМ ГО ОТНЕМАТ?ПЪРВИЯТ УДАР СРЕЩУ БАБЕТО ЩЕ ДОЙДЕ ОТ ГЪРЦИЯ.РЕПАРАЦИИТЕ ЗА КОИТО НАСТОЯВАТ ГЪРЦИТЕ СА ПРИЗНАВАНЕ НА ПРАВОТО НА ПОБЕДИТЕЛЯ НАД ПОБЕДЕНИЯ.Бабето не се счита за ПОБЕДЕНА , а за победител. Ще се наложи да го доказва. А ние като придатък към тези болни амбиции рискуваме част от страната ни да се окаже ръководена от ОДРИНСКИЯ ВАЛИЯ, където ще е центъра на "ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 1
крас
преди 8 години
"Русия съществено наруши това, което АЗ наричам ЕВРОПЕЙСКИ СВЕТОВЕН РЕД след Втората световна война" - подчерта МЕРКЕЛ !!На еднодоларовата банкнота е написано - novus ordo seclorum /НОВ СВЕТОВЕН РЕД/ЕВРОПЕЙСКИЯ СВЕТОВЕН РЕД който ще налага ТЯ ще е в дисонас с този на американските и колеги. ДВЕ МЕЧКИ В ЕДНА БЪРЛОГА И ДВА СВЕТОВНИ РЕДА НЕ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ. НА БАБЕТО СКОРО ЩЕ И СВЕТНЕ, ЧЕ УДАРА СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ ЩЕ БЪДЕ НАНЕСЕН НЕ САМО ОТ РУСИЯ , НО И ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БРАТОВЧЕДИ НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ.ИСТОРИЯТА учи, че в Германия отново е дошло време за подрязване - този път може би ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ!България отдавна се е превърнала в суровинен придатък на НЕМСКАТА ИКОНОМИКА!С Бойковия ЦАР ние отдавна сме се определили на коя страна от барикадата сме. Този път на карта е заложена тереториалната цялост на държавата ни, част от която може да бъде преодстъпена от ОСВОБОДИТЕЛИТЕ ни срещу една нодкрепа от ТУРЦИЯ!"Европейски регион" е БЪДЕЩЕТО на част от държавата ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Европейски световен ред звучи доста мегаломанско на фона на политико-икономическия залез на разединена Европа. Аз не искам хомосексуалисти да имат водеща роля при "обединяване" на каквото и да било, но все още не съм си изгубил разсъдъка за да си мисля, че щом тоя съюз е толкова гнил, онзи пък (Евразийския) е за предпочитане.Изобщо навсякъде стана такъв миш-маш, че никой уважаващ поне себе си политик не би трябвало да приказва за нов световен или европейски ред, щото това няма нищо общо с реда. Това е безредие, лицемерие, тотална липса на справедливост. Аз бих го нарекъл нова световна надпревара кой кого да прецака. Не нов световен ред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Викаш - да си останете тука само печените капиталисти и да оправите България, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 7
0pk
преди 8 години
Да бе, аз ги знам. Основния принцип е "Ти гледай аз да съм добре, другите еи ги маата да мрът". И затва Чехословакия я няма, Югославия я няма, скоро и Украина няма да има, а в близкия изток процъфтява ИГИЛ под протекцията на "цивилизования" свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 5
redcretin
преди 8 години
Ае тез двата лепшера *** и Нулата кога ша ходят на свобода в Рашастан? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 8 години
Не бе бате, нищо не ме боли - просто питам! Не пиПам, само пиТам!Или ти и с повод, и без повод - да си се изокаш! хахаха! Както викаше щерка ми кат' малка - да си изкажеш стих'ворението! хахаха...Аз обаче пак ще питам - някой знае ли основните принципи на този "европейски световен ред след Втората световна война"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 10
0pk
преди 8 години
Ами не, не правят това. Бутат се из цял свят да си налагат демокрацията и световния ред на хора който не го искат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 7
bgMan
преди 8 години
Ем както виждаш те точно това правят - живеят си в него и оставят Русия отвън. Боли ли ви нещо с Мави или просто това са реакции като на лузърите и на "обидени стари моми".Който не му отърва има свобода, границите са отворени. Няма проблем да отиде там, където ще се чувства "намира".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още