IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел предлага сътрудничество между Гърция и Турция в защита на границите на ЕС

ЕК ще налага санкции срещу страните от общността, които не регистрират влезлите на тяхна територия чужденци

18:09 | 22.09.15 г. 4
Меркел предлага сътрудничество между Гърция и Турция в защита на границите на ЕС

Гърция не може да се справи сама, без съдействието на Турция, с бежанския поток в Средиземно море, коментира германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от гръцкото издание „Катимерини”.

По време на посещение във Финландия Меркел отбеляза нуждата от специални мерки по опазване на външната граница на ЕС. В сряда (23 септември) лидерите на ЕС ще заседават по темата за бежанците.

„Не мисля, че страхът е добър съветник”, коментира часове преди извънредния Европейски съвет Меркел. Тя призова страните да спазват своите задължения като членове на общността. 

Часове по-рано днес и говорител на ЕК коментира, че от утре срещу страните, които не регистрират чужденците, влезли на тяхна територия, ще се водят наказателни процедури, съобщи БТА.  Според европейското законодателство всеки гражданин на трета страна трябва да бъде регистриран и да му бъдат взети пръстови отпечатъци, влизайки в страна от ЕС.

По-късно се очаква и становище на вътрешните министри от ЕС, които трябва да намерят решение за разпределението в рамките на общността на 120 хил. бежанци през следващите две години.

На заседанието участват и членовете на Европейското икономическо пространство - Швейцария, Норвегия и Исландия. Според информация на руската информационна агенция ТАСС швейцарските власти са се съгласили да участват в механизма по разпределение на бежанци. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 8 години
Квоти и глоби.. Това само в една *** чиновническа кратуна може да се роди. И коя е Меркел да казва, кой с кого трябва да си сътрудничи? ЕС си има управително тяло в лицето на оня пуяк Юнкер. Ако той няма думата за къф *** плащаме сума ти пари на ненужни хора в ЕС? Положението се сбози тотално в този ЕС. Първият сериозен проблем и всеки тръгна да се прави на важен. То не става само с ядене и пиене на този континент. Пълна липса на координация и *** решения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
ing5roff
преди 8 години
https://***.youtube.com/watch?v=sCWIv2z4HKwКанадски журналист за политиката на Меркел ...самоубийството на Германия !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
lyusien
преди 8 години
ПРОСТО Е ЕС ДА НАМЕРИ 50 МИЛИАРДА ЕВРО И ДА ГИ ДАДЕ НА ТУРЦИЯ ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ И ДА СЪЗДАДЕ ОБЩИ ПРАВИЛА НА ЕС ЗА ИМИГРАЦИЯТА САМО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВСЯКАКВА МИГРАЦИЯ -НЕЛЕГАЛНА ЩЕ СПРЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Аз ли нещо не помним, или Гърция не е канила джагали на гости? Моят недоразвит сомунистически мозък помни малко, ама нема сак да забрави телешкия възторг в очите на фрау Канцлерин, когато канеше сюрията в Европа...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още