IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen е имал няколко варианта на измамния софтуер?

Тази версия предполага комплексна измама от страна на компанията, коментират анализатори

13:01 | 18.10.15 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен гигант Volkswagen е направил няколко версии на софтуера за манипулиране на тестовете за дизелови емисии, коментират източници на Ройтерс. Това предполага вероятна комплексна измама от страна на компанията, допълва БТА.

През седемгодишния период на манипулиране, за което Volkswagen вече си призна, компанията е променяла нелегалния си софтуер за четири вида двигатели, твърдят източниците, сред които има мениджър от групата и американски официален представител, близък до разследването.

Говорители на Volkswagen в Европа и САЩ отказват коментар дали са били разработени множество манипулиращи устройства, изтъквайки продължаващите разследвания от компанията и от властите в двата региона.

На въпрос за броя на хората, които може да са знаели за измамите, говорител в централата на компания във Волфсбург коментира: "Работим активно, за да проучим кой какво и кога е знаел, но е твърде рано да се каже".

Някои експерти и анализатори от бранша са на мнение, че няколко версии на манипулиращото устройство повдигат вероятността за замесени редица служители. Според тях софтуерните техници са се нуждаели от редовно финансиране и сведение за двигателните програми. 

Миналия месец Volkswagen призна, че около 11 милиона автомобила по света са оборудвани със софтуер, чрез който се занижават реално отделяните вредни газове при проверки на дизеловите двигатели.

В този брой влизат 5 милиона леки автомобила с марка Volkswagen, 2,1 милиона от марката Audi и 1,2 милиона с емблемата на Skoda, които са част от холдинга.

Междувременно АФП съобщи за извършени обиски и са иззети документи, свъзани с "Дизелгейт" от офисите на компанията във Франция. Компанията се разследва в редица държави в Европа и Азия, както и в САЩ. Проверката на френските власти по казуса започна в началото на октомври. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 1
jikev
преди 8 години
A, стига с тая глупост!Ежедневно ни лъжат всички къде ли не...Лекарства и доктори, че ще ни излекуват. Мазила, че ще ни подмладят, КАТ и други институциите, че работят и мислят за нас, финансови сайтове и лотарии че ще спечелим, застрахователи и банки че ни събират парите за наше добро...Всеки има глава на раменете си - същото е и VW!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още